Kršćanski Protestantski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski Protestantski Forum

Smiri se pred Jahvom i njemu se nadaj (Psalam 37:7)

Početna stranicaPortailPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Knjige Otkrivenja apostola Jovana

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
dragomir

Broj postova : 7
Registration date : 17.05.2007

Knjige Otkrivenja apostola Jovana Empty
PostajNaslov: Knjige Otkrivenja apostola Jovana   Knjige Otkrivenja apostola Jovana Icon_minitimesri svi 30, 2007 1:01 pm

Veoma je tesko odgovoriti na ovakvo pitanje jer je cela Biblija koja je nadahnuta Bozija Rec velicanstvena sama po sebi.
Pa ipak ako bih na neki nacin trebao izdvojiti neke mene drage delove onda cu izdvojiti Knjigu otkrivenja apostola Jovana.

Pre svega ta knjiga je zanemarena od mnogih hriscana zbog toga sto na prvi pogled izgleda teska za razumevanje, ali kada jednom zaronimo u njene svete dubine videcemo da nije tako.

Buduci je ovo forum koji sve nas potice da proslavljamo Gospodina, evo za pocetak moga ucesca na njemu dao bih neke predivne slike i opise naseg Gospoda i Spasitelja Isusa Hrista.

Evo dakle opisa nasega Gospodina onako kako ga je ovaj verni prorok video na ostrvu Patmos.

Otkrivenje apostola Ivana 1 poglavlje od stiha, 9

Ja Ivan, vas brat, i dionik u nevolji i u kraljevstvu i u strpljivosti u Kristu Isusu, kako su duboko istinite ove reci, i dok sedim i pisem misli mi idu ka tom vernom apostolu, Ivanu, mi ga znamo iz Evanjdeoskih dana kao vernog ucenika koji je naslonio svoju glavu na Gospodnje rame, na zadnjoj veceri, znamo ga kao vernog slugu i apostola, ali ovde ga vidimo kako pise godinama kasnije u svojoj starosti.

Knjiga otkrivenja je zadnja knjiga u kanonu Biblije, pisana u Ivanovoj starosti, kada se na zemlji vise nije imao cemu nadati, bio je zatvorenik sto cemo videti iz daljih stihova. Ustvari Biblija ne ali verodostojna istorija nam kazuje, da je bio uhapsen zbog ljubomore na predivna cuda koja je Gospodin kroz njega cinio, pa kada su ga doveli na sud, bio je osudjen da je vracar. Kazna je bila smrt, a trebali su je nad apostolom izvrsiti tako sto su ga bacili u bure u kome je gorelo uzareno ulje.

To su i ucinili ali ja Bozija Slava ucinila da ga plamen ne dotice, kada su videli da ga ne mogu ubiti na takav nacin doneli su odluku da ga prognaju na ostrvo koje se zove Patmos i nalazi se u Grckom moru.

To su i ucinili, zatocenik se obraca braci i kaze ono sto smo citirali na pocetku ove egzegeze.

Ja Ivan, vas brat, on ne kaze vas pastor, vec vas brat toliko i tako je bio ponizan ovaj prorok i apostol i dionik u nevolji, nije samo on bio u nevolji nego mnogi hriscani, u kraljevstu i strpljivosti. Oni koji pate, nasledice kraljevstvo, krotki zemlju po Reci Gospodnjoj. Amen.

Bijah na ostrvu Patmos, zbog Bozije Rijeci i svjedocanstva o Isusu. Onaj ko hoce pobozno da zivi bice gonjen, i bili su na jednom surovom osttvu, iznemogao od gladi, apostol kaze ovde sam zato sto verujem u Hrista. Neka Milost koja je njemu dala snagu tada da nama snagu danas da budemo verni svedoci.

Tada se zaneh u Gospodnji dan, Ivan je video viziju, i danas traju nepotrebne rasrpave da li ih je video u subotu ili nedelju, i jedan drugi stav je neutemeljen, on je vizije gledao u toku dve godine svoga zatocenistva. I dan Gospodnji je dan drugog dolaska Hristovog.

I zacuh za sobom veliki glas poput trube, Isus je govorio to je Njegov slavni glas, dosao je On njegov Spastitelji Kralj, tu u to surovo okruzenje na grckom surovom ostrvu. Mocni snazni glas, glas pobednika nad smrcu paklom i grobom, grmeo je, grmeo je na tom svetom tlu, kao onog dana na gori preobrazenja, gde je rekao ucenicima kada je proslavio Hrista Njega slusajte.

Dragoceni Glas Hrsita i Kralja grmeo je i rekao sledece.

Ono sto vidis napisi u knjigu, pisi Jovana proroce, pisi ove svete Reci, neka se pamte i neka traju, zapisi ove kraljevske reci, svete su i vecne su pisi, voljeni apostole. Pisi da se ne zaboravi, pisi da se pamti. Kada napises glas kaze, i posalji sedmorim crkvama u Efez, u Smirnu, u Pergam, Tijatiru, Sard, Efez, i Laodikeju. O ovom cu pisati u zavisnosti od interesovanja na forumu detaljnije ali sada evo Kralja u svoj svojoj slavi, evo Jagnjeta, evo Otkupitelj, evo Alfe i Omega, Evo Prvog i Poslednjeg, Evo Onog koji je bio mrtav a sada je ziv, Evo naseg Isusa, nas voljeni brat Ivan se okerece da ga vidi, evo njegovih daljih reci,

I obazreh se da vidim glas kojii mi govori, Oh Slava Bogu za taj glas okrenu se i video, Isusa u svojoj sili i Slavi ali o tome sutra u postu.

Pozdrav, dosta od mene za pocetak.

[Vrh] Go down
DJ LunaMoon
Admin
DJ LunaMoon

Broj postova : 82
Registration date : 20.04.2007

PostajNaslov: Re: Knjige Otkrivenja apostola Jovana   Knjige Otkrivenja apostola Jovana Icon_minitimesri svi 30, 2007 1:11 pm

dragomir je napisao/la:
Veoma je tesko odgovoriti na ovakvo pitanje jer je cela Biblija koja je nadahnuta Bozija Rec velicanstvena sama po sebi.
Pa ipak ako bih na neki nacin trebao izdvojiti neke mene drage delove onda cu izdvojiti Knjigu otkrivenja apostola Jovana.

Pozdrav, dosta od mene za pocetak.

Jeste, Otkrivenje je jedan, meni dalek dio Novog Zavjeta Dok sam čitao Novi Zavjet prvi i drugi put, preskakao sam Otkrivenje. Možda će doći vrijeme kad ću i ja htjeti da zaronim u njegove dubine.

Ali ne mogu reći da me ne interesuje! Neki dan sam pročitao da je papa antikrist o kojem govori Novi Zavjet. Bilo bi zanimljivo da ovdje razradimo čitavo otkrivenje. Da podijelimo znanje. Ja čekam brate!
[Vrh] Go down
http://www.myspace.com/djlunamoonsound
Faith

Faith

Broj postova : 151
Registration date : 04.05.2007

PostajNaslov: Re: Knjige Otkrivenja apostola Jovana   Knjige Otkrivenja apostola Jovana Icon_minitimečet svi 31, 2007 3:03 am

Ja jako volim Otkrivenje.
Dok sam bila u novocijatu(u samostanuu dok sam se pripremala da budem časna sestra) Puno sam proučavalča tu knjigu.
Mnogi su mi se smijali kada sam im govorila o Otkrivenju.
Ono puno govori onima koji imaju uši i mogu da shvate.
Ovo je vrijeme kada su se već mnoga proroštva ostvarila napisana u knjizi Otk.
Počevši od 7 pečata koja govore o onome što ima zadesiti zemlju...
[Vrh] Go down
sefora

Broj postova : 1
Registration date : 20.12.2009

PostajNaslov: Re: Knjige Otkrivenja apostola Jovana   Knjige Otkrivenja apostola Jovana Icon_minitimesri pro 23, 2009 10:26 am

pozdrav svima.
Citat :
Ali ne mogu reći da me ne interesuje! Neki dan sam pročitao da je papa antikrist o kojem govori Novi Zavjet. Bilo bi zanimljivo da ovdje razradimo čitavo otkrivenje. Da podijelimo znanje. Ja čekam brate!
To bi bilo puno posla, a ima na jednom forumu postavljena knjiga o Otkrivenju koja to obradjuje, mislim da je zanimljiva i vredi je pročitati.

http://krscanstvo.net/index.php?option=com_fireboard&Itemid=68&func=view&id=2302&catid=7
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Knjige Otkrivenja apostola Jovana   Knjige Otkrivenja apostola Jovana Icon_minitime

[Vrh] Go down

Knjige Otkrivenja apostola Jovana
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Knjige
» Propovijedi apostola Alana Vincenta- link