| DUHOVNA PRAZNINA | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
moment
Broj postova : 17 Registration date : 25.01.2009
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA pet vel 06, 2009 2:34 pm | |
| Hvala Trešnja. Znam da je to do mene, a On je uvijek tu, bliži mi je od vlastitog daha i čeka da mu se predam. Znam da je TO TAKO. Ta primopredaja mi malo teže ide, ali svladat ćemo i to. | |
|
| |
Jevrejin
Broj postova : 112 Registration date : 18.04.2007
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA ned vel 08, 2009 7:10 am | |
| Naucimo sta je to prebivati u Hristu. | |
|
| |
moment
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA ned vel 08, 2009 1:20 pm | |
| Mislim da je nabitnije VJEROVATI, PREDATI SE, PRIHVATITI i biti SIGURAN DA ZASLUŽUJEŠ. Ako kažemo da vjerujemo,a opet postavljamo tisuću pitanja tražeći racionalan odgovor, prihvatljiv u okviru naših ograničenih ovozemaljskih poimanja, usudila bih se reći da je vjera na staklenim nogama. Ako Mu predamo svoje jade, moleći Ga da ih preobrazi i ispuni svoju volju, a ne našu, a opet nakon toga se sa istim tim jadima mučimo u potrazi za rješenjem vlastitim snagama, to bi značilo da Mu nikada nismo znali predati. Ako nam bilo koje zlo koje nas zahvati u životu dovede do očaja i sumnje u Njega (a uostalom čime sam ja zaslužila da mi sve ide glatko, bezbolno i bezbrižno) dovodi do toga da ne prihvaćamo volju Njegovu, a kao On zna što je za nas najbolje gledajući dugoročno i sveobuhvatno za naš život. I na kraju, mislim da je najveći problem kod ljudi što oni duboko u sebi misle da nisu zaslužili Njegovu ljubav i milost. Obično misle da su to samo neki izabrani i dobri ljudi, premda je Biblija puna primjera "nesavršenih" ljudi koji su svojim obraćenjem i te kako bili svjedoci Isusa Krista. Mislim da upravo mi moramo biti jedan drugome podrška, i krila koja nas uzdižu kada padnemo (a svakome se desi), kako bi se ponovo podigli i krenuli JEDINIM ISPRAVNIM PUTEM i kao što je Jevrejin rekao ŽIVJETI U ISUSU ! Bog vas blagoslovio i podario vam svoj mir !!!! | |
|
| |
Jevrejin
Broj postova : 112 Registration date : 18.04.2007
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA pon vel 09, 2009 3:43 am | |
| Pokrenula si veoma osetljivu temu, ili cacnula si u srz problema.
Hajde da vidimo kako ce ko na to reagovati. | |
|
| |
moment
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA pon vel 09, 2009 12:59 pm | |
| Ovo je moj osobni stav u odnosu na Njega, izvedenice osobnog iskustva i promišljanja, što ne mora nužno biti baš tako, ali je moje. Često mi se dogodi kada sam u nekom svetištu, pa i na ovom forumu se nekako tako osijećam, kao da su svi u čvrstom zajedništvu s Bogom, uronuti u puninu Njegove milosti koju ste čvrsto zagrlili, a ja nekako sa strane kao promatrač. Divim se takvim ljudima, "zavidim im"! Postavlja se pitanje a što mene sputava da budem poput njih, e pa upravo unaprijed navedeni razlozi! | |
|
| |
Luther Admin
Broj postova : 423 Age : 39 Localisation : Balkan Registration date : 14.04.2007
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA pon vel 09, 2009 7:32 pm | |
| Draga u Kristu sestro, sve što trebaš učiniti je predati se Njemu. Evo, napisao sam novo promišljanje koje će vjerujem biti ti na blagoslov. Ispovjedaj istine Božje draga sestro nad svojim životom. Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva! "ISPOVJEDAJ ISTINE BOŽJE NAD SVOJIM ŽIVOTOMKoliko smo puta bili tužni i zaplakali pritisnuti svim tim mukama. Ili smo pak bili duboko u srcu potreseni da smo na kraju pali u očaj i depresiju. Možda smo doživjeli poprijeke poglede, možda smo dobili otkaz, pali na godinu i sl. Pogledajmo sada skupa Psalam 56. David je bio potresen svim tim što se zbivalo oko njega- doživio je zlo od ljudi. Jeli on pao u depresiju i samosažaljenje? Nije, David je odmah obratio se Bogu i dalje vidimo do 6 stiha kako nabraja zla koja su mu njegovi neprijatelji učinili. U 7 stihu vidimo preokret, a u 8 čitamo ovo: "Izbrojio si dane nevolje moje; suze moje skupi u svoj mijeh, u torbu svoju unutra!" David ispovjeda Božju dobrotu nad svojim životom. Dalje od 9 stiha David ispovjeda Božju pobjedu nad njegovim neprijateljima i dalje vidimo kako on svoje pouzdanje stavlja u Boga ispovjedajući potom da mu ljudi ne mogu učiniti ništa. David je već spreman slaviti Boga za ono što će tek učiniti za njega pouzdavajući se tako u Njega i svjestan da je On uvijek pobjednik. Dragocijena dušo u Božjim očima, kada padneš u tugu i kada se tvoji bližnji okrenu protiv tebe predaj tu stvar Gospodinu, reci mu kao što je rekao David sve što te muči, isplači se svjesna da Bog čuva te suze koje liješ, potom ispovjedaj pobjedu Božju, ispovjedaj i zahvaljuj kao da je već sada Gospodin to učinio. Naravno ako tražiš na spram Božije Riječi Bog će ti svakako dati. Slavi Ga ispovjedajući čvrsto ono u što vjeruješ. Sada pogledajmo Psalam 91:1-2 gdje kaže: "Onaj koji stanuje u zaštiti Svevišnjega, koji boravi u sjeni Svemoćnoga. Govorit ću ovako Gospodu: "Ti si utočište moje i branik moj, Bog moj, u kojega se uzdam!" Ta osoba si i ti brate/sestro i sada ispovjedi ovu istinu nad svojim životom moleći se Gospodinu: "Ja koji stanujem u zaštiti Svevišnjega i koji boravim u sjeni Svemogućega kažem Gospodu: Ti si utočište moje i branik moj, Bog moj, u kojega se uzdam! Amen"
| |
|
| |
moment
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA sri vel 11, 2009 5:47 am | |
| Drago mi je da ste kao inspiraciju Vašeg promišljanja uzeli Ps. Davidov. Meni je osobno najbliži Psalam 139. u njemu se najviše nalazim. Inače, za mene su Psalmi kao biseri Biblije. Bog vas svih blagoslovio i milosrdan bio! | |
|
| |
Luther Admin
Broj postova : 423 Age : 39 Localisation : Balkan Registration date : 14.04.2007
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA pon vel 23, 2009 1:10 am | |
| Hvala draga sestro za podršku i lijepe misli. Da, psalmi su zbilja biseri Biblije i divno ih je pjevati. Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva! | |
|
| |
Juda Iškariotski
Broj postova : 80 Registration date : 23.06.2007
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA čet ruj 17, 2009 3:42 am | |
| Duhovna praznina... eto mene je u zadnjih god i po, sve naoustilo, neka kriza identiteta i svega me ulovila, doslovno preko noci "pukao" mi film sa tom stalnom borbom izmedu dobra i zla, kako uvijek znati da radim kako to Bog zeli, iz dan se propitivato da li ovako, da li onako, pa osjcaji oovi, pa osjecaji oni. i nakon toga sve nestalo iz mene. Nema u meni vise volje za tim, nema zelje, nema nicega u meni, Zivim iz dana u dan, ali neam za koga to zivjeti, nemam koga kad se sve smiri i rec, eto dala sam sve od sebe. Ako trenutno spadam u nevjernike i ateiste, krivnjea je moja. Krivnja je moja i zbog dolaska u ovo stanje, ali mi se previse toga dogodilo u premalo vremena, imala sam osjecaj kaoda je Bog previse toga ocekivao i trazio od mene. | |
|
| |
Luther Admin
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA čet sij 07, 2010 6:09 am | |
| Draga sestro, sve što Bog očekuje od tebe je da povjeruješu Njegovog Sina i Njegovu Riječ. Nije te Bog ostavio, nije te zaboravio, jer ti si dragocijena u Njegovim očima, On te ljubi ljubavlju vječnom. Evo imam fenomenalnu pjesmu za tebe: https://www.youtube.com/watch?v=FByKMHUYi9kSpot puno toga govori. Pjesma je na češkom. Neka te Bog čuva, a ti znaj da je On tu, da te razumije i ljubi. On ti želi oprostiti i biti tvoj najbolji prijatelj | |
|
| |
raif kashtanjeva
Broj postova : 12 Age : 64 Localisation : Kosovo Registration date : 22.11.2012
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA pet stu 30, 2012 1:02 am | |
| Oče naš uvijek je tvoja volja a ne moja, i uvijek če biti tako jer si Ti dobar i naš živi Bog koji nama stojiš uvijek kao zvijezda danica kao veliko gorje sion, kao velika svjetiljka kao istina i kao pravi put da se nađemo i prianjamo k tebi u zagrljaj Tebi i tvojoj ljubavi..Ti si utvrda i riječ velike ljubavi prema nama. hvala hvala u ime sina tvoga Isusa, za koga se On Žrtvovao , na križu. Amen | |
|
| |
raif kashtanjeva
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA pet stu 30, 2012 1:07 am | |
| [i]nisam nikada sam samcat, jer je moj Bog Isus uvijek sa mnom i zbog toga sam vrlo sretan i osječam njegovu ljubav u mnei kako prostruji mojim žmarcima i venama, sav sam svojim bičem obračen k svome bogu živom...molim Boga da meni dostavi još više snage i mudrosti i istrajnosti i obliva me svojom ljubavi... | |
|
| |
raif kashtanjeva
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA pet stu 30, 2012 1:13 am | |
| ova slika je poimanje jedne zaista izvanredne slike koja ima svoje izvorište u samom Bogu, jer je On jedini koji stvara tako nešto i divna su njegova dijela i prava inspiracija svima nama da se Njemu divimo, Nitko ne može osim Njega da stvori tako krasno sunce i krasne predjele i pravu divotu i za oči, ali za vjernike, posebnu radost u duši, što je nama naš dragi Bog Isus, posebno drag jer nama služi i dočarava lijepote prirode u samim našim srcima. Krasna su Tvoja dijela dragi naš Oče i zahvalni smo jer sve što radiš je tvoje dijelo i tvoja velika ljubav.Amen hallelujah amen | |
|
| |
raif kashtanjeva
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA pet stu 30, 2012 1:18 am | |
| Bog vas blagoslovio sve koji ste u Isusa i sljedbenici i pravi vjernici, želim da sve pozdravim i poželim da se trajno uzdaju u Boga Isusa i Evandjelju, koje su poruka i prava živa Božja riječ. volim sve koji su u vjeri i ne štede energiju i znanje i mudrosti da prenesu svima da budu spašeni u Isusa našeg spasitelja i jedinog štičenika...Jedino je On pravo svijetlo i istina i put, da budemo spašeni.. | |
|
| |
raif kashtanjeva
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA pet stu 30, 2012 1:23 am | |
| da vam priznajem ja se još uvijek borim da pridobijem pravu ljubav Isusa, i u tome mi treba malo više samopouzdanja i malo više pravih riječi da se uvrstim u prave redove i da sljedim Isusa..treba mi još uvijek moralna ali više od toga podrška i potpora, za velike izazove u meni, da prevladavam i sitisnem mnoge pogrešne navike i dobijem nanovo rodjenje i novo obračenje Bogu Isusu...jesam kao farisej Nikodim, i volim vas da me ohrabrite i dobijem vaše riječi podrške i nastavim sljetjeti tamo gdje mi je najdraže da budem, i dobijem blagoslov i vaš ali ponajviše od samog Boga.. [i] | |
|
| |
raif kashtanjeva
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA pet stu 30, 2012 3:24 am | |
| O Bože, kako li je tvoje djelo dobro i nisam dostojan biti s tobom, ali ti me izljevaš i vajaš svojom velikom dobrotom, a ja veliki i dugogodišnji samrtnik u svojim djelima i veliki griješnik..O Bože molim te prihvati mene kao takvog i oslobodi me mnoštvo trulog i čovječnog i dodaj meni jednu novu dušu i novo srce i osvjetli u meni sve čelije da se dohvatim tvojega svijetla i pravednoga puta i istine ...O Bože, odstrani u meni sve sumnje i nedoumice koje vrzmaju u glavi o drugim teorijama evolucionizma i darwinizma, s kojima sam drugovao u školskim i studentskim klupama..oslobodi mene od tih zlih teorija da ima u meni neki novi vodotok i tvoj Duh u meni usadi da budem nalik na Tebi i tvoje postojanosti...Bože Bože o Bože meni je sramota da se s tobom vidjam neču da budem u mraku vječnom i daj malo meni Tvoje svjetlosti i život vječni..Bože Bože kako je meni da budem s tobom u ljubavi Vjerujem da ču dobiti ono nešto od tvojega života--žalim i meni je pogodila, tvoja smrt na križu, zbog moje malaksalosti i materijalizma i nečistih nezdravih poslova..u tebi je sve lijepo, i neču da moj ekser pogadja tvoje ruke i zabade se u tvoje srce...neču da moj ekser bude proljevalo Tvoju krv ...oprosti veliki sam griješnik oprosti mi Bože ... | |
|
| |
raif kashtanjeva
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA pet stu 30, 2012 3:33 am | |
| [i]Bože koja je Tvoja večličina koja se ne merka s ničim Bože koja slika probidjenja, Bože kada vidim sliku ovoga sunca Ti se u meni javljaš kao veliki sjaj i velika zvjezda koja sija svima i očarava i porljepšava i ugodjuje svakome,,Bože kako nismo svjesni da svima daješ toplotu ovoga jarkog sunca, svi mogu biti ozračeni i vedri i čili i zdravi i lijepi i dobri u tvome svjetlu ..kada vidim ovo preplanulo sunce vidimo Tebe iza svakog jutra iza svakog praskozorja i svake večeri dolaziš na uranak i prizivaš jutra da nam budu ozarena i prizivaš večeri da nam bude topla postelja i da se okrepimo za nova djela ..ti si nama utvrda i veliko srce koje nama daruješ i u kojem smo sigurni i u punini..Hvala vam hvala vam nismo dostojni Tebi ali nas pozivaš kao djecom da se u Tebi ponovno rodimo i izrastemo jer si Ti veliki i pravi roditelj kojemu nema ravnog...Hvala Oče naš Hvala Oče naš neka bude tvoje ime Sveto i Blagoslovljeno i ljubavni i trajno... | |
|
| |
raif kashtanjeva
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA pet stu 30, 2012 3:37 am | |
| [flash][/flash]molitva je u meni oružje kojem se Tebi obračam i ovo oružje je mekano i srdačno i toplo i s ovom molitvom vjerojatno ču se došunjati k tvojem uvetu i radosno očekujem da meni bude odgovoreno od Tvojih riječi ..Hvala jer ste ljubazan i nježan i pristojan Bog..meni je laknulo jer sam se s tobom družio preko ove molitve .. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: DUHOVNA PRAZNINA | |
| |
|
| |
| DUHOVNA PRAZNINA | |
|