Kršćanski Protestantski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski Protestantski Forum

Smiri se pred Jahvom i njemu se nadaj (Psalam 37:7)

Početna stranicaPortailPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Odnos Prema Protestantima Na Balkanu

Go down 
3 posters
Autor/icaPoruka
Luther
Admin
Luther

Broj postova : 423
Registration date : 14.04.2007

Odnos Prema Protestantima Na Balkanu Empty
PostajNaslov: Odnos Prema Protestantima Na Balkanu   Odnos Prema Protestantima Na Balkanu Icon_minitimeuto tra 01, 2008 3:34 am

Poznato mi je, a i sam sam iskusio da se o protestantima u Hrvatskoj zna malo, ali da se govori mnogo neistina o nama.
Stigmatizacija, uvrede od strane katoličke većine, švrljanje grafita na crkve kao "sektaši" što je bio slučaj u Branimirovoj 11 (www.cce.hr).

U Srbiji su paljene crkve i to u skorije vrijeme, a one koji su protestanti nazivali su izdajicama.

U Boni i Hrcegovini u Čapljini je napadnuta mnogo puta crkva,a obiteljski napadi i stigmatizacija nisu izostali.
Što vi mislite o tomu?
Vaši komentari, gledišta, primjeri...
[Vrh] Go down
http://protestantizam.bloger.hr
rahela

rahela

Broj postova : 2
Registration date : 03.04.2008

PostajNaslov: Re: Odnos Prema Protestantima Na Balkanu   Odnos Prema Protestantima Na Balkanu Icon_minitimečet tra 03, 2008 9:09 am

Pozdrav brate!

Rakcije okoline me ne čude.
Neke su posljedica neznanja, a neke imaju dublju duhovnu pozadinu.

Gospodin nam i nije ostavio da živimo u bajci gdje će nas svi prihvatiti i odobravati nam.

Od kako sam nanovo rođena, u principu nailazim na neodobravanja.
Kada sam roditeljima svjedočila, došlo je do prekida komunikacije od godinu dana. Prijetilo mi se otkazom na radnom mjestu...
Ipak, svjedočanstvo hoda sa živim Bogom je bilo puno jače od predrasuda ili napada zloga.

Gospodin je vjeran!

Ništa se ne može usporediti sa Njegovom milošću i novim životom Smile

Sorry, ovo je malo of topic Cool
[Vrh] Go down
Luther
Admin
Luther

Broj postova : 423
Registration date : 14.04.2007

PostajNaslov: Re: Odnos Prema Protestantima Na Balkanu   Odnos Prema Protestantima Na Balkanu Icon_minitimepet tra 04, 2008 3:16 am

Da sestro,
nije nam obećana bajka. Znamo da su nam zajamčene patnje i mučeništva.
Ja iako sam već odrastao dan danas doživljavam svašta od obitelji, a nisu izostale niti lažne optužbe. Međutim, kroz sve me to Gospodin obilato blagoslovio.
I kada sam bio zatvoren i nisam mogao javno ići u crkvu jedna stvatr me izvlačila koja je dolazila s vana: razgovori s mojim pastorom koji su mi povećali uzdanje u Boga i vjeru i emisije pastora Vlade Pšenke Dolina Blagoslovva koje su mi bile velika utjeha.
Pred kraj svih tih stradanja (onih najgorih) čim sam otišao u Zagreb našao sam sa s njim i sve mu ispričao.
Prije toga sam ga kontaktirao mailom preko Vala Evanđelja.
Tako smo uspostavili kontakt i prošle godine našli se u Zagrebu.
Jedan brat (drago Rožić) i on su molili i od tada sam doživio obnovu, dobio veliku snagu i u mojemu duhovnom životu desio se nagli preokret.
To nikada neću zaboraviti. Slava Bogu za to! Amen
Ptreporučujem ti njegove emisije koje možeš čuti na www.krscanski-radio.hr
Sam ovaj forum je nastao iz mučeništva i čežnje za Gospodinom.
Hvala Mu i slava za to.
Amen
[Vrh] Go down
http://protestantizam.bloger.hr
Faith

Faith

Broj postova : 151
Registration date : 04.05.2007

PostajNaslov: Re: Odnos Prema Protestantima Na Balkanu   Odnos Prema Protestantima Na Balkanu Icon_minitimepon tra 21, 2008 2:37 pm

draga moj braćo u Kristu!
Stvarno nije u redu takovo ponašanje sa ničije strane. Takova netolerancija i prihvačanje neće nas dovesti nikuda. U Kristu svi smo jedno. Nema više židov-grk, obrezani -neobrezani, rob- slobodnjak..svi smo u Kristu jedno... ovakvo ponašanje nimalo ne odobravam. To je samo pokazatelj kulture, i nesvjedočanstvo tko nam je glava, a trebao bi biti nam Krist glava, a kakovo je to ponašanje?' dokle god budemo gledali razlike nećemo moći rasti zajedno. Kada počnemo gledati koliko toga imamo zajedničko tada ćemo moći stati u istini jedni pred druge i reći - brate, drago mi je što postojiš!
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Odnos Prema Protestantima Na Balkanu   Odnos Prema Protestantima Na Balkanu Icon_minitime

[Vrh] Go down

Odnos Prema Protestantima Na Balkanu
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.