Kršćanski Protestantski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski Protestantski Forum

Smiri se pred Jahvom i njemu se nadaj (Psalam 37:7)
 
Početna stranicaPortailPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

 

 Zlo Ekumenizma

Go down 
+4
dominik
Juda Iškariotski
goga
Luther
8 posters
Autor/icaPoruka
Luther
Admin
Luther


Broj postova : 423
Age : 37
Localisation : Balkan
Registration date : 14.04.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimeuto sij 08, 2008 5:39 am

Ekumenizam kojeg propovjeda RKC podrazumjeva ne ravnopravno sudjelovanje nego priznavanje papina autoriteta.
Ekumenizam time nije slobodan, nije ravnopravan.
Mnogi iskreni vjernici katolici upitat će: "Žašto ne priznati papu?"
Mnogo je to razloga:

1. Papa nije Kristov namjesnik na zemlji.
To je bogihuljenje, jer jedini namjesnik Kristov kojeg je On poslao na ovaj svijet da ljude presvjedoči o grijehu i Istini je Duh Sveti koji vodi Božji narod i upućuje u svu istinu Božje Riječi.

2. Papa nije nepogrešiv.
Papa je pogrešiv jednako kao i mi.
Tu postoje mnoga filozofiranja o tomu s ciljem odbrane pape, ali to ne pali, jer reći da je netko nepogrešiv apsurdnio je.

3. Nauk:
Molitva svecima, Mariji, vjerovanje u čistilište sigurno ne mogu biti Biblijski.
Znamo: Bogu se samo klanjamo, Njemu jedino služimo (vidjeti Matej 4:10).
Spasenje je vjerom po milosti Božjoj, a ne i djelima da se tko ne bi hvastao i sam Bog nas mijenja, a djela jesu plod te žive vjere u Boga (Efežanima 2:8-10).

Sam izraz MISA znači žrtva i to je neprimjereno.
Vjerovanje da se Isus razapinje za vrijeme "mise" ponovno za nas je nebiblijski, jer Isus je jednom i zauvjek bio prenesen kao žrtva za naše grijehe.
Njegova krv je sveta i predragocjena.
Isus je uskrsnuo od mrtvih i sjedi s desna Ocu.
Onda, križ sa raspelom:
Isus kojeg opisuje Otkrivenje 1:13-16:
"13 a posred svijećnjaka netko kao Sin Čovječji, odjeven u dugu haljinu, oko prsiju opasan zlatnim pojasom; 14 glava mu i vlasi bijele poput bijele vune, poput snijega, a oči mu kao plamen ognjeni; 15 mu nalik mjedi uglađenoj, kao u peći užarenoj, a glas mu kao šum voda mnogih; 16 u desnici mu sedam zvijezda, iz usta mu izlazi mač dvosječan, oštar, a lice mu kao kad sunce sjaji u svoj svojoj snazi. "
Vidimo Ga ovdje u svoj Njegovoj slavi.
On nije više na kriđu. On je usjrsnuo.
Naš Isus nije bespomoćan- Isus koji stvarno jest Onaj koji je opisan u malo prije navedenom odlomku.

Da se vratimo na ekumenizam: smatranje da su sve religije iste, da vatko Boga doživljava na svoj način osobno sam čuo u RKC od mnogih pa čak i od svećenika, a posebno mi se u sjećanje urezala jedna časna sestra koja je čak bila ljuta kada sam joj citirao Ivan 14:6 gdje Isus kaže da je jedini put.
Čak je taj navod i negirala.
Ekumenizam na posljetku ima za cilj sjedinjenje svih svjetskih religija.
To je niš drugo doli New Age i Masonerija.
Osim toga, podržava i sjedinjenje svijeta.
Sve to upućuje o antikristovskom svjetskom kraljevstvu o kokjem govori Otkrivenje 13. Zvijer jest to jedno svjetsko kraljevstvo na čelu sa antikristom.
I ako smo ovu temu prešli samo površno radi općeg uvida, dovoljno nam je da vidimo da Ekumenizam nije nikakvo dobro.
U Kristu je pravo jedinstvo.
Njegovu Crkvu čine svi koji su rođeni nanovo odozgor iz svakog plemena i naroda.
Poglavar te crkve sam je ISUS KRIST.
Svaka denominacija ili grupa vjernika (molitvena družba) koji naučavaju Biblijski nauk, koji su prije svega rođeni odozgor dio je tog Tijela Kristovog.
[Vrh] Go down
http://protestantizam.bloger.hr
goga
Admin
goga


Broj postova : 19
Age : 44
Localisation : Zagreb
Registration date : 07.07.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimeuto sij 08, 2008 5:43 am

Tako je brate! Slava Bogu na tebi! Predivno si ovo izložio, nema se što nadodati Smile

Božji blagoslov!
[Vrh] Go down
Luther
Admin
Luther


Broj postova : 423
Age : 37
Localisation : Balkan
Registration date : 14.04.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimeuto sij 08, 2008 6:20 am

Slava Bogu na tebi sestro i na predivnoj podršci koju mi daješ u Gospodinu!
Neka te Bog blagoslovi!
[Vrh] Go down
http://protestantizam.bloger.hr
Juda Iškariotski

Juda Iškariotski


Broj postova : 80
Registration date : 23.06.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimesri sij 09, 2008 3:29 am

ja ti sad nemogu tako stručno odgovoriti, budući da neznam Bibliju napamet i sve ostalo..ali ako smijem komentirati, ne slazem se sa ovim navodima.
1.) papa- vjerujem da je potreban ovome svijetu, jer kad njega nebi bilo kako bi došlo do reda u Crkvi, i sve ostalo.. to da pape nisu pogrešive.. nažalost taj dokument je davno donesen..i zato se današnji papa "zeznuo" kad je na svom početku "uvrijedio"muslimane a nije se mogao ispričati.. ali, zar ste zaboravili IVana Pavla II.-nije li se on u ime crkve ispričao svima zbog zločina koje je katolička crkva počinila u prošlosti.. nije li on učinio ono što drugi nisu..bio je čovjek i po tome mu se divim..uostalom, koji je papa prije njega komunicirao i drugim vjerama... da ga isus nije htio, zar bi on to napravio što je? to je moje mišljnje.. ako sam u krivu ispavite me.. a drugo. nije li isus isto tako i apostole poslao da svijetom sire njegove rijeci i l+zapovijed ljubavi...nisu li to danas svecenici i casne..to su još jedini ljudini koje ovaj kaos u svijetu nije zahvatio.. bar neke..

2.)što fali molitvi Mariji i svecima? možda u Bibliji ne piše točno to, ali... Isus je na križu ivanu rekao da "Ovo ti je majka"; a prema tome majka je svima nama.. po tome,, što je sa marijin ukazanjima i njinim zeljama da molimo krunicu..zar nas ta molitva nekada ne moze spasiti od samoće. praznine, od muke kad nas božja ljubav napustiti..krunica ulijeva nadu..kao i sveci.. čemu su onda živjeli i slavili Boga i ljude okretali bogu i borili se i umirali za boga, ako se samo bogu klanjamo.. bog je vrhunac svega, alfa i omega, ali i molitvom krunice mozemo isprositi milost spasenja kao i od svetaca osj punine, zadovoljstva.. znam iz isskusta..

toliko.. nisam sve komantirala, jer opet nemam dovoljna znanja o tome i nisam stručna u tome, ali ove navode ne mogu prihvatiti...kad bi bili new age, nebi na trebao bog.. tamje svatko za sebe bog.. tamo svatko sebe spašava...i norlamno da svatko boga doživljava na svoj nacin.. ja na svij, ti na svi... ako koga uvrijedih , ispričavam se
[Vrh] Go down
Luther
Admin
Luther


Broj postova : 423
Age : 37
Localisation : Balkan
Registration date : 14.04.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimesri sij 09, 2008 4:10 am

Luther: Prvo moram naglasitti da je to vjerovanje jako pogubno i vodi u pakao.
Bez pravovjerja nema niti spasenja, jer život vječni jest poznavati Boga (vidi Ivan17:3), a Bog je onakav koko ga opisuje Bibija i sve što je On nama htio reći rekao je u Bibliji.

Juda Iškariotski"]ja ti sad nemogu tako stručno odgovoriti, budući da neznam Bibliju napamet i sve ostalo..ali ako smijem komentirati, ne slazem se sa ovim navodima.

Juda: 1.) papa- vjerujem da je potreban ovome svijetu, jer kad njega nebi bilo kako bi došlo do reda u Crkvi, i sve ostalo.. to da pape nisu pogrešive.. nažalost taj dokument je davno donesen..i zato se današnji papa "zeznuo" kad je na svom početku "uvrijedio"muslimane a nije se mogao ispričati.. ali, zar ste zaboravili IVana Pavla II.-nije li se on u ime crkve ispričao svima zbog zločina koje je katolička crkva počinila u prošlosti.. nije li on učinio ono što drugi nisu..bio je čovjek i po tome mu se divim..uostalom, koji je papa prije njega komunicirao i drugim vjerama... da ga isus nije htio, zar bi on to napravio što je? to je moje mišljnje.. ako sam u krivu ispavite me.. a drugo. nije li isus isto tako i apostole poslao da svijetom sire njegove rijeci i l+zapovijed ljubavi...nisu li to danas svecenici i casne..to su još jedini ljudini koje ovaj kaos u svijetu nije zahvatio.. bar neke..

Luther: Ivan Pavao II nije niš bio pravovjerniji od drugih papa, jer njegovo vjerovanje također je nebiblijsko bilo i pogrešno i pogubno.
Da bez pape ne može niš opstati, da će biti nereda- to nije točno! Papa samo zarobljuje ljude u dogme krivovjerja vodeći ih u pakao.
Kada sve predamo Kristu, tada je red.


Juda: 2.)što fali molitvi Mariji i svecima? možda u Bibliji ne piše točno to, ali... Isus je na križu ivanu rekao da "Ovo ti je majka"; a prema tome majka je svima nama.. po tome,, što je sa marijin ukazanjima i njinim zeljama da molimo krunicu..zar nas ta molitva nekada ne moze spasiti od samoće. praznine, od muke kad nas božja ljubav napustiti..krunica ulijeva nadu..kao i sveci.. čemu su onda živjeli i slavili Boga i ljude okretali bogu i borili se i umirali za boga, ako se samo bogu klanjamo.. bog je vrhunac svega, alfa i omega, ali i molitvom krunice mozemo isprositi milost spasenja kao i od svetaca osj punine, zadovoljstva.. znam iz isskusta..

Luther: Fali puno, jer molitva je samo Bogu. Marija se nije n.pr. molila nekom starozavjetnom proroku, nego samo Bogu.
Isus je Mariju ostavio Isusu da se on za nju brine, a ne i nama.
marija je bila skupa s apostolima i ništa više ili manje važna od drugih.
Ukazanja: poziva nas Biblija da prosuđujemo duhove. Mnogo toga je nebiblijsko što ona navodno kaže i sve upućuje da se u Međugorju, prije toga u Lurdu i drugim mjestima ukazivao sotona u anđeoskom svjetlu.
Kada je Petar apostol išao Kornelij, Kornelije je pohrlio pokloniti se Petru:
" 25 Kad je Petar ulazio, pohrli mu Kornelije u susret, padne mu k nogama i pokloni se. 26 Petar ga pridigne govoreći: "Ustani! I ja sam čovjek."
(Djela 10:25-26)
Jedini posrednik je Isus Krist i do Njega nema posrednika:
"
Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus" (1 Tim 2:5)
RKC može dodavati što joj drago i filozofirati, ali Biblija je jasna.
Čak ni molitva anđelima nije ispravna.
Tako u Otkrivenju 19:10 čitamo. Ivan se htio poklomiti anđelu. Evo što mu je anđeo na to odgovorio:
"
10
Padoh mu pred noge da mu se poklonim. A on će mi: "Nipošto! Sluga sam
kao i ti i braća tvoja koja imaju svjedočanstvo Isusovo. Bogu se
pokloni!"

Rekla si također da sveci, Marija... mogu isprositi spasenje. To je pogubno vjerovanje.
Jer u Djelima piše u 4 glavi, stih 12:
"
I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti."
To je ime našega Gospodina Isusa Krista.
Onda, spasenje je po milosti, oono je besplatno. Pogledajmo Rimljanima 3:23-24 s posebnim osvrtom na stih 24:

"
23 Svi su zaista sagriješili i potrebna im je slava Božja; 24 opravdani su besplatno, njegovom milošću po otkupljenju u Kristu Isusu."

Juda: toliko.. nisam sve komantirala, jer opet nemam dovoljna znanja o tome i nisam stručna u tome, ali ove navode ne mogu prihvatiti...kad bi bili new age, nebi na trebao bog.. tamje svatko za sebe bog.. tamo svatko sebe spašava...i norlamno da svatko boga doživljava na svoj nacin.. ja na svij, ti na svi... ako koga uvrijedih , ispričavam se

Luther:
Bog je osoben, i onakav je kakvim Ga opisuje Biblija.
Taj "bog" bi bio licemjer kad bi jednima govorio ovo, jednima ono.
Ne, Bog nije tkav.
Bog je osoben, što kaže to i izvrši- sve što kaže u Bibliji koja je jedini izvor vjere.
Nitko ne mora ovco prihvatiti, ali ako ne prihvati, gorit će u vječnom ognju.
Nemaš se kaj ispričavat, samo razgovaramo Very Happy
[Vrh] Go down
http://protestantizam.bloger.hr
Juda Iškariotski

Juda Iškariotski


Broj postova : 80
Registration date : 23.06.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimesri sij 09, 2008 6:07 am

mislim da moramo krenut ispočetka, jer ja još uvijek mislim da sm u pravu, jer tako i vjerujem..
ako se na varam i protestanti imate neku vrstu svečenika ili ljudi koji kod vas sluze misno slavlje, tj, pastore.. zasto su onda u pravu ako nasi svecenici nisu? to tako ispada? ili papa?pa papa je samo covjek koji na celu katolicke crkve, ali je covjek od krvi i mesa, sa svojim slabostima , greskama i vrlinama.. kao i svi mi.. samo je Isus nepogresiv. I bog. ali bog nas je takove stvorio, u krajnjem slucaju i crkva je gresna jer vrkvu cinimo mi- ljudi.. ali crkva je mjesto naseg okupljanja s bogom.. crkva je dio mene i ja sam dio crkve.. i po meni opet papa je potreban.. jerlti kazes, treba se samo prepustit isusu i bit ce red.. da je tako zar bi crkva bila toliko podijeljena.. Svi smo mi skloni grijehu i svemu i zato i kad prihbatimo isusa lako ga izbacimo van iz sebe jer smo skloni padu.. e, vidis, po meni tu na "scnu" dolaze svecenica kao nasi duhovni voditelji koji su dohvobno jaci od mene ili bilo koga drugog i usmjeravaju me opet ka isusu i uzdizanju nakon pada.. vidis, nemoigu svi ti sami kada padnu.. potrebna im je necija, ruka...naravno, njih vodi isus i oni to za njega rade.. i zato isto tako smatram da nas i vjer ai djela spasavaju.. ali ona djela koja ja radim da bi pred drugima ispala svetice, super osoba ili neznam kaj... apsavaju nas ona djela koja ja radim zbog isusa, jer u svakoj osobi kojo pomazem vidim Isusa i on mi je vodillja i uzor...
Lurd i ukazivanja sotone kao marija- ima i toga i znam jednu pricu kada se tako sotona u liku mariju ukazivao jednom protestanskom sveceniku.. ali nije UVIJEK sotona.. naznam za sva svetišta, ali onaj koji je bio u LUrdu (a ja jesam), nikada više nece rec da je sotonje djelo što je tamo,, jer odes li u onu špilju pred marijin lik i stanes samo na minutu... shvatiti ces.. ali, opet to je moje mišljenje o moj stav...a Marija.. zasluzuje nasu ljubav i molitvu, jer na kraju rajeva rodila nam je Isusa...
[Vrh] Go down
goga
Admin
goga


Broj postova : 19
Age : 44
Localisation : Zagreb
Registration date : 07.07.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimesri sij 09, 2008 7:45 am

Pozdrav Juda!

Ono što je Luther napisao je isključivo temeljeno na Bibliji.
Dakle smatraš da je papa Božji poslanik i da je dobro moliti se Mariji i svecima.

Probati ću na slijedećih nekoliko postova razjasniti na temelju Biblije 3 stvari:

1. Biblija - knjiga dana od Boga - vjerodostojnost
2. Papa
3. Molitva Mariji i svecima


Biblija - knjiga dana od Boga:

Biblija mora imati apsolutni autoritet u životu vjernika jer Bog nam je dao Bibliju isključivo i jedino da možemo prepoznati krivi nauk i ostati na pravom putu sa Kristom. Ne vjeruješ li da je Biblija od Boga, možda ti pomogne ovo (ima na internetu dosta o tome): u periodu od 1947 do 1956 u sjeverozapadnom dijelu Mrtvog mora pronađeno je oko 900 dokumenata (popularno zvani Svici s Mrtvog mora na engleskom Dead Sea Scrolls ima puno više materijala) koji sadrže svih 38 knjiga starog zavjeta (nedostaje jedino knjiga Estera) i to gotovo identični onome što danas piše u starom zavjetu (Biblija bez deuterokanonskih knjiga). Spisi datiraju iz perioda 100 i više godina prije Krista. Eto, to ne bi bilo ništa čudno, ali oni koji poznaju Bibliju znaju da u Starom zavjetu se proriče djelovanje i raspeće Isusa Krista, a isti ovaj tekst koji možeš pročitati niže piše u tim svicima za koje su znastvenici utvrdili da datiraju iz vremena 100 i više godina prije Krista. Ovi stihovi se odnose na Isusa Krista i jedan su od dokaza da je Biblija ljudima dana stvarno do Boga i sve što u njoj piše Bog nam kroz nju govori. Bez poznavanje Biblije, vrlo lako i jednostavno odemo u krivovjere i lako nas se zavede.

Čitaj Izaija 53 poglavlje:

1 "Tko da povjeruje u ono što nam je objavljeno, kome se otkri ruka Jahvina?" 2 Izrastao je pred njim poput izdanka, poput korijena iz zemlje sasušene. Ne bijaše na njem ljepote ni sjaja da bismo se u nj zagledali, ni ljupkosti da bi nam se svidio. 3 Prezren bješe, odbačen od ljudi, čovjek boli, vičan patnjama, od kog svatko lice otklanja, prezren bješe, odvrgnut. 4 A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava. 5 Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna - radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše. 6 Poput ovaca svi smo lutali i svaki svojim putem je hodio. A Jahve je svalio na nj bezakonje nas sviju. 8 Silom ga se i sudom riješiše; tko se brine za njegovu sudbinu? Da, iz zemlje živih ukloniše njega, za grijehe naroda njegova nasmrt ga izbiše. 11 Zbog patnje duše svoje vidjet će svjetlost i nasititi se spoznajom njezinom. Sluga moj pravedni opravdat će mnoge i krivicu njihovu na sebe uzeti. 12o ću mu mnoštvo dati u baštinu i s mogućnicima plijen će dijeliti, jer sam se ponudio na smrt i među zlikovce bio ubrojen, da grijehe mnogih ponese na sebi i da se zauzme za zločince.
[Vrh] Go down
goga
Admin
goga


Broj postova : 19
Age : 44
Localisation : Zagreb
Registration date : 07.07.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimesri sij 09, 2008 8:05 am

Idemo dalje Smile uz pretpostavku da prihvaćamo Bibliju kao jedini autoritet u nasljedovanju Krista.

2. Papa

Isus je rekao ne nazivajte nikoga "Ocem" na zemlji, niže su stihovi iz Biblije:

Evađelje po Mateju, 23 poglavlje, stihovi 4 - 9:

4 Vežu i ljudima na pleća tovare teška bremena, a sami ni da bi ih prstom makli. 5 Sva svoja djela čine zato da ih ljudi vide. Doista, proširuju zapise svoje i produljuju rese. 6 Vole pročelja na gozbama, prva sjedala u sinagogama, 9 Ni ocem ne zovite nikoga na zemlji jer jedan je Otac vaš - onaj na nebesima.

Zatim, zašto i po čemu bi papa bio bliži Bogu nego ti, na primjer, po čemu je papa vredniji Bogu od tebe? Ako smatraš da je papa nasljednik apostola Petra vidi još jednom ono što je Luther napisao o čovjeku koji se htio pokloniti Petru. A zar se ljudi danas ne klanjaju papi i on ne čini ništa po tome pitanju?

Djela apostolska 10:25-26

25 Kad je Petar ulazio, pohrli mu Kornelije u susret, padne mu k nogama i pokloni se. 26 Petar ga pridigne govoreći: "Ustani! I ja sam čovjek."
[Vrh] Go down
goga
Admin
goga


Broj postova : 19
Age : 44
Localisation : Zagreb
Registration date : 07.07.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimesri sij 09, 2008 8:31 am

I još je ostalo molitva Mariji i svecima. Naravno, sve ovo što pišem ide zajedno sa svime onime što je već i Luther napisao.

Prije svega jedini tko je uskrsnuo od mrtvih i bio uznesen na nebo je Isus Krist. Dakle, svi ostali koji su umrli, su mrtvi ljudi. Dakle, tko se moli Mariji i svecima, moli se mrtvim ljudima, a to je okultizam.

Još jednom ću spomenuti stih koji je Luther naveo koji sve govori:

1. Timotejeva, 2. poglavlje, 5 stih
Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus"

Ne znam na koji način da se ovo protumači osim baš onako kako piše.

Isus na jako jako puno mjesta zove Mariju "ženo" i to iz jedinog razloga da nam ostavi poruku kako je ona svoju zadaću na zemlji ispunila kada ga je rodila i odgajala ga do trenutka dok nije stupio u svoju službu širenja svog nauka.

Evo jednog primjera iz Biblije kada Marije daje slavu Gospodinu:

Luka 1:47

47klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju

I moj duh i cijelo moje biće klikče Spasitelju mome. Dakle, Marija je trebala Isusa za spasenje, baš kao ja i baš kao i ti.

Također, u Biblij se na jako puno mjesta spominju sveti, a to su živi ljudi koji slijede istinski Isusa i daju mu svaki dan slavu i čast!

A što se tiče spasenja dobrim djelima, svi koji vjeruju da se mogu spasiti dobrim djelima idu u pakao. Oprosti, na izravnosti, ali to je ono što naučava Biblija i mislim da ne treba bježati od istine. Slijedeći stih to govori:

Efežanima 2:8-9
8 Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! 9 Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao

Kada bismo se mogli spasiti dobrim djelima, čemu onda je Isus morao otići na križ? Mogao je jednostavno reći, budite svi dobri, par natuknica što znači biti dobar i to je to, nije trebao prolaziti svu onu muku na križu.

I ako vjerujemo da smo spašeni dobrim djelima, a ne prihvaćanjem Krista u svom životu tada smo jednaki svima onima koji su stajali pored križa dok je Isus umirao i ismijavali ga i pljuvali na njega. Jer oni su sigurno to isto mislili.

Želim da svi ljudi upoznaju istinski Kristov nauk.

Ja ti mogu pričati svašta i Luther i papa i svećenik i tvoj susjed i spiker na televiziji i neki redovnik i neka časna sestra i možeš vjerovati, a i ne moraš. Činjenica je da ćemo svi mi jednoga dana stati pred Gospodina i dati mu račun za svoj život i ako smo pogriješili sada dok smo ovdje na zemlji tada pred licem Gospodnjim biti će kasno za sve.

Zato ti želim reći, uzmi Bibilju u ruke, počni čitati Novi zavjet, zavapi Bogu i zatraži ga ta ti pokaže što je istina. Reci glasno i jasno u svojoj sobi: "Isuse, dođi u moj život, pokaži mi pravi put, pokaži mi što je istina".

Jedino tada ćeš biti sigurna da si na pravom putu i jedino tada ćeš upoznati što je istina. Jer Isus je rekao: Ja sam Put, Istina i Život!!!

Tražiš Gospodina, želiš ga u svom životu, a opet se bojiš. Kažem ti, ne moraš se ničega bojati, i ništa ne moraš, samo se prepusti Isusu, vapi, zovi ga, zovi ga, zovi ga i on će doći. On te voli upravo takvu kakva jesi i čezne da ti pokaže put. I to što si ovdje i to što pišeš postove to je tvoj tihi vapaj Bogu da tražiš ispunjenje i da ga tražiš!

Božji blagoslov! Gospodin čeka pred tvojim vratima, otvori mu, nemoj da predugo čeka!
[Vrh] Go down
Juda Iškariotski

Juda Iškariotski


Broj postova : 80
Registration date : 23.06.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimečet sij 10, 2008 12:43 am

Dobro, možda ja sporijem kopčam...
Ali po tome, ja mogu vjerovati u Isusa i sve, ali ne moram biti spašena jer nas samo milost spašava... i to, znači više se ne moram baviti humanitarnim radom jer idem u pakao zbog toga.. ispada da se smijem Isusu jer je umro na križu...
Ili mi svi kršćani krivo vjerujemo?!
ok, kako god....ali, na kraju krajeva. nismo li ti da slavimo Boga, a en da se prepucavamo tko poštuje papu, tko ne...
I nisam rekla da mislim da je pepa vrednijiod mene, ili da je bliži bogu, ja sam rekla da ga poštujem..
[Vrh] Go down
goga
Admin
goga


Broj postova : 19
Age : 44
Localisation : Zagreb
Registration date : 07.07.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimečet sij 10, 2008 2:09 am

Mi možemo vjerovati što god želimo, ali pitanje je kamo nas to vodi... Stoji u Bibliji: "Sve je dopušteno, a sve ne koristi"......

Nije sada toliko važno tko je papa i što je papa, ono što je najvažnije da spoznamo tko je Isus, da ga postavimo za svog Gospodina, a onda nas On vodi i otkriva ono što je ispravno....

Vjerujem da si ti predivna osoba i da Isus jedva čeka da se druži sa tobom u svoj punini, da ti da iskrenu radost, sreću, ispunjenje, blagoslove, jer to sve pripada onima koji ga ljube.

Milošću smo Božjom spašeni: da, a ta milost je to što je Bog dao svoga Sina da umre umjesto nas na križu, da ponese naše grijehe. Jer mi u svojoj grešnoj naravni nismo ničime zaslužili takvu žrtvu, to je čista Božja milost i Božja ljubav.

Najpoznatiji stihovi iz Biblije. Ivan 3:16

"Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni."

To znači da je u trenutku kada se mi pokajemo za svoje grijehe i pozovemo Isusa u svoj život da bude naš Gospodar, mi tada dobivamo vječni život, i tada znamo da kada umremo idemo u Raj, idemo k Isusu.

Rimljanima 10:9-10

"Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen.
Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava."

Ja znam da kada umrem idem u Raj, jer Isus je Kralj u mom životu, njegov nauk slijedim, njega slavim, njegovo ime uzdižem.

Znaš, nisam oduvijek bila spašena. Tražila sam neko ispunjenje i "njihala" se od jedne nauke do druge... zatim sam stvarala vlastito vjerovanje, vlastitog boga... ali sve to mi nije dalo mir. Dok jednog dana netko mi nije govorio o Isusu. I tada sam odlučila pozvati Isusa u svoj život da mi On pokaže put istine. Predivne stvari su se od tada dogodile, moj se život totalno promijenio i to vidim ja i moja okolina. Prije toga sam se tisuću puta htjela promijeniti, ali nisam mogla, uvijek bi se sve vratilo na početak, ali Isus je to učinio. Čitam Bibliju svaki dan i kako sam je počela čitati Bog mi je počeo otkrivati Istinu i sada znam da sam na pravom putu i znam koliko je predivno kada Isusa postaviš za Kralja u svom životu. Iskreno se smijem i radujem nekim stvarima, nervoza, nezadovoljstvo, mržnja, ljubomora, zavist, ogovaranje, opijanje sve je to nestalo iz mog života. Isus je to odnio.... stvarno je to predivno, nemam riječi kojima bih ti opisala što je sve Bog učinio za mene i koliko je predivan.

Ljudi se boje čuti istinu, jer ne kaže se bezveze istina boli, jer otkriva i pikne u ono što nije ispravno. Stoji u Bibliji da će ljudi sebi dovesti one koji će im škakljati uši, tj. da čuju ono što žele čuti.

2. Timoteju 4:3-4

"Jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdrave nauke, nego će prema svojim strastima sebi nagomilati učitelje da im škaklju uši te će odvratiti uši od istine, a okrenuti će se bajkama."


Nažalost, moram ti napisati ovdje istinu o ovome: bavi li se netko humanitarnim radom i cijeli svoj život posveti tome, a ne prizna Isusa za Gospodara, ne postavi ga za svog Kralja, ne slijedi njegov nauk, nažalost, prema Božjim principima i onome što je On napisao i svojoj riječi, ta osoba najvjerojatnije ide u propast....

Sve ovo što gore piše, nije moje mišljenje, već istina koja stoji u Bibliji, već ono što je Bog rekao i odredio...

Na nama je da sve provjeravamo, i da tražimo od Boga odgovore, zato nam je i Bog dao Bibliju, svoju Riječ, da znamo što je Istina i da ne odemo u propast....

Nemoraš vjerovati meni, niti jednom čovjeku, jer u Bibliji stoji da se u Boga pouzdamo. Njega traži, čitaj njegovu Riječ, u Gospodina se pouzdaj i nećeš pogriješiti... Neka istina koju ja znam, neka istina koju znaju ljudi koji imaju Isusa u svom životu, postane i tvoja osobna istina. Ne vjeruj ljudskim naukama, vjeruj Bogu, a Bog nam govori kroz svoju Riječ, kroz Bibliju.

Božji blagoslov!!!

Slava Gospodinu, Slava Isusu! Kralju nad svim kraljevima, Gospodaru nad svim gospodarevima! Slava predivnom, divnom, svemogućem moćnom Bogu!
[Vrh] Go down
Juda Iškariotski

Juda Iškariotski


Broj postova : 80
Registration date : 23.06.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimečet sij 10, 2008 3:00 am

sve to to stoji i nitko od nas se nije rodio s vjerom u Isusa i sa znanjem.. ni ja donedavno nisam bila na ovom putu.. bila sam svugdje samo na dobrom...Bog mi je bio središte mržnje i uzrok svih mojim problema u životu i nešto što me zeli uništiti.. sad je centar mog života i njegova ljubav me pokreće naprijed.. znam, Biblijja je riječ Božja i sve što nam treba je u bibliji.. ali, vidiš...osoba koja je mene približila Bogu je upravi pokojni papa i Marija.. i zato mi smeta ovo. ali opet nema veze... na kraju svega, svi ćemo mi doći pred Gospodina i odgovarati mu.. i sve ono za ekumenizam.. ekumenizam ne možemo voditi samo RKC.. lili smo svi u tome i svi zajedno pokusavamo doci do istine ili nitko.. ja taj ekumenizam nebi shvatila kao da sve vjere trpaju u isti koš... svaka vjera se po mene svodi na isto.. svi mi vjerujemo u istog BOga..jer samo jedan.. nema ih 500.. da su se vjere iskrivile jesu, i ne bjezim od toga.. ali uz pomoć Bozju na namaje da to popravimo jer smo krivi za to sto smo napravili da sada.. Bog te blagoslovio, Goga!
[Vrh] Go down
dominik
Broj postova : 44
Registration date : 17.06.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimečet vel 14, 2008 6:06 am

Citat :
svi mi vjerujemo u istog BOga..

Ne znam. Sto vise gledam krscane to mi se vise cini da smo kao slijepci koji pipaju jednog slona. (ako znate tu anegdotu)

Osobno zato vjerujem da prava osnova znanja o Bogu je Biblija u nas pretocena Duhom Svetim.

Juda - ti kazes da te Bogu priblizila Marija i papa, no jesi li nanovorodjen? Jesu li ti grijesi oprosteni? Imas li novo srce? Mrzis li grijeh i imas li pobjedu nad njime? Kada bi ovog trena umro - bi li po svojem sudu isao u raj ili pakao?
[Vrh] Go down
Juda Iškariotski

Juda Iškariotski


Broj postova : 80
Registration date : 23.06.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimečet vel 14, 2008 7:56 am

Prvo, da sad umrem vjerujem da bih otišla u čistilište.
drugo, papa i Marija su mi pomogli da dođem do boga, da ga otkrijem, da shvatim kakv mi je zivot do tada bio, kakv je sada..nije savrsen, ali je za Boga i z bog..a do tada nije bio..
[Vrh] Go down
bipsich

bipsich


Broj postova : 19
Registration date : 17.04.2008

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimened tra 20, 2008 2:14 am

cistiliste je LAŽ -nema primjera u Bibliji gdje govori o cistilistu ima samo -o dva puta o dvije strane .o dva kraljevstva.......a ljudska spika me ne zanima -razmisli---trebas ISUSA
[Vrh] Go down
Juda Iškariotski

Juda Iškariotski


Broj postova : 80
Registration date : 23.06.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimened tra 20, 2008 3:47 am

0 ovoj temi nema smisla razgovarati, jer nitko od nas nece priznati da je u krivu.. ja stojim iza svega što sam rekla i u to vjerujem.. kome se svida kome ne.. i gotovo... al ovo nema smisla
[Vrh] Go down
Faith

Faith


Broj postova : 151
Age : 40
Localisation : Zagreb
Registration date : 04.05.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimened tra 20, 2008 3:53 am

Papa samo zarobljuje ljude u dogme krivovjerja vodeći ih u pakao.[quote]

To je krivo- dogmu nismo dužni vjerovati. Stoga - papa na to nemože utjecati. Dogma je stvar vjere, a ne to hoću li se ja spasiti. Dogma je izašla inače u povijeti iz naroda prvo, a ne od pape...
[Vrh] Go down
Juda Iškariotski

Juda Iškariotski


Broj postova : 80
Registration date : 23.06.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimened tra 20, 2008 3:56 am

dobro koja je onda upće svrha pape? zar su svi krsčani u krivu? ili Što? ja vise nista ne kuzim...
[Vrh] Go down
Faith

Faith


Broj postova : 151
Age : 40
Localisation : Zagreb
Registration date : 04.05.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimened tra 20, 2008 2:54 pm

Juda Iškariotski je napisao/la:
dobro koja je onda upće svrha pape? zar su svi krsčani u krivu? ili Što? ja vise nista ne kuzim...

Uloga pape!
Hm, govoriti o ulozi značilo bi to ograničiti ili sve svesti na neke riječi koje mogu biti krivo protumačene. Ovdje je papa u ulozi pastira. On je taj koji bi trebao na jedan vidljiv i duhovan način voditi povjereno mu stado. KAo što je Isus pitao Petra ljubiš li me i tada mu rekao, kada je Petar odgovorio potvrdno - pasi ovce moje i to tri puta mu je rekao, tako bi to trebala biti uloga pape. da vodi narod na pašnjake... A sada, to što ljudi mistificiraju mnoge stvari to je drugi problem. U svemu treba biti reala i u svjetlu SP-a gledati i tumačiti.
[Vrh] Go down
Luther
Admin
Luther


Broj postova : 423
Age : 37
Localisation : Balkan
Registration date : 14.04.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimepon tra 21, 2008 11:54 pm

KAMEN NA KOJEMU JE SAZIDANA CRKVA I O CRKVI OPĆENITO
Dali je apostol Petar kamen na kojemu je sazidana Crkva?
Oko ovoga se spori stoljećima i stvara mnoštvo svađa i razdora.
Rimokatolička crkva tvrdi da je ona utemeljena na Sv. Petru tumačeći odjeljak iz Matejeva Evanđelja 16:18. Svađe i samo svađe između sviju?
To ne vodi nikamo, nikakva svađa, rasprava i sl.
Kak dobiti odgovor na ovo pitanje? Tko je temelj Crkve, koja je crkva prava?
I opet svađa oko crkve. Obvaj viče: "Moja je prava!2 Drugi opet za svju tvrdi isto.
Sve bih pozvao bez obzira odakle su, iz koje pozadine ili crkve da skupa pogledamo Bibliju.
Pri obradi ove teme koristio sam knjigu Dragana Simova ŠTO KAŽE SVETO PISMO.
Čitajući Bibliju vidimo da je osnivač Crkve Isus Krist (pogledajmo Ivan 15:10, Djela 20:28).
Isus Krist je onaj zaglavni kamen na kojemu je sagrađena Ctkva , pročitajmo skupa 1 Petrovu 2:4-8:
"4 Pristupite k njemu, Kamenu živomu što ga, istina, ljudi odbaciše, ali je u očima Božjim izabran, dragocjen, 5 pa se kao živo kamenje ugrađujte u duhovni Dom za sveto svećenstvo da prinosite žrtve duhovne, ugodne Bogu po Isusu Kristu. 6 Stoga stoji u Pismu: Evo postavljam na Sionu kamen odabrani, dragocjeni kamen ugaoni: Tko u nj vjeruje, ne, neće se postidjeti. 7 Vama dakle koji vjerujete - čast! A onima koji ne vjeruju - kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni 8 kamen spoticanja, stijena posrtanja; oni se o nj spotiču, neposlušni Riječi, za što su i određeni."
Stone
- Isus Krist je jedini temelj i prava Crkva pripada samo Njemu, pogledajmo sada 1 Korinćanima 3:11:
"11 Jer nitko ne može postaviti drugoga temelja osim onoga koji je postavljen, a taj je Isus Krist."

-Isus Krist je jedini poglavar Svoje Crkve:
vidjeti sada Efežanima 1:22-2:
"22 Sve mu podloži pod noge, a njega postavi - nad svime - Glavom Crkvi, 23a je Tijelo njegovo, punina Onoga koji sve u svima ispunja.";
i Kološanima 1:18:
" 18 On je Glava Tijela, Crkve; on je Početak, Prvorođenac od mrtvih, da u svemu bude Prvak."

- Sve crkvene aktivnosti, sva crkvena učenja ne smiju izvirati iz ničeg drugog osim iz Isusa Krista "kao što tijelo ne može da živi bez glave, tako je i Crkva mrtva bez Gospodina Isusa" (Dragan Simov).

- Sada prelazimo na sporni redak.
Otvorimo svoje Biblije i pogledajmo redak kojim neki dokazuju da je Crkva utemeljena na Petru:
" 18 A i ja tebi kažem: ti si Petar, i na ovom kamenu sazidaću crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati." (Karadžićev prijevod)
(Matej 16:18)

Ime Petar, grčki PETROS znači KAMEN. Tom riječju označena je čvrstina i pouzdanost koju Gospodin stvara u životima vjernika.
Izraz "na ovoj stijeni" grčki PETRA nije ime i ne odnosi se na Šimuna Petra jer je u ženskom rodu na grčkom jeziku.

"Isus nije rekao "na tebi Petre" ili:" Na tvojim nasljednicima", nego: "NA OVOM KAMENU", odnosno na Božanskom otkrivenju i ispovjedanje vjere u Krista. Kljulevi Nebeskog Kraljevstva nisu dati samo Petru nego i Crkvi (Matej 18:18).
Petar nije bio vođa cijele crkve, već je to vodstvo dijelio zajedno sa drugim apostolima. tako na saboru u Jeruzalemu (Djela 15) predsjedavao je Jakov, brat Gospodnji; on je dao završnu riječ.
Apostol Petar je imao istaknuto mjesto među judeokršćanima, a apostol Paveo među nevjernicima (Gal 2:7-9).
Apostol Petar i Rimski Biskup nemaju ništa zajedničko. Za razliku od mnogih papa koji su uživali u materijalnim bogatstvima, apostol Petar je izjavio: "...nemam srebra ni zlata" (Djela 3:6).

Ali je imao opunomoćenje Gospodina našega Isusa Krista da učestvuje u širenju Božjeg Kraljevstva.
Riječi "ja ću sagraditi" su u budućemu vremenu. U sva četiri evanđelja riječ CRKVA se spominje samo u Matej 16:18 i 18:17.
Crkva je rođena na dan Pedesetnice, a to je praznik Svetog Trojstva (djela 2).
Crkva je nešto novo u odnosu na Starozacjetni Izrael. Nigdje u Starom Zavjetu Izrael nije nazvan Tijelom Gospodnjim.
Crkva je bila u Božjem planu prije stvaranja svijeta (Efežanima 1:3-6).
Kroz Gospodina Isusa Krista Crkva je sjedinjena sa Izraelom i dijeli s izraelskim narodom sva Božja obećanja (Rimljanima 4:13-17; Efežanima 2:11-22; 3:3-10).
Crkva treba da gradi svoje doktrine na apostolskom učenju (Djela 2:41-42; 2 Petrova 1:19; 2 Ivanovaaa 9-10; 1 Solunjanima 2:13; 1 Korinćanima 2:10-13; 1 ivanova 2:24,27)."
(u navodnicima doslovno sam citirao Dragana Simova i preveo iz njegove knjige "Šta Kaže Sveto Pismo" na hrvatski jezik).

Moja molitva je da Bog osvjedoči sve o ovoj istini i da svi puni pouzdanja u Njega oslonimo se na Njega i predamo Mu naše živote.
Prvi poziv je poziv na spasenje, a drugi je poziv na posvećenje gdje ovisimo o Njegovoj milosti moleći Mu se, čitajući i učeći iz Bibi+lije Njegove predragocjene Riječi, u zajedništvu sa drugima koji su ga upoznali i svedočeći o Njemu.
Crkva je bitna, jer ona je stub istine- ona Crkva kojoj je temelj Krist, a koju čine svi koji su se rodili nanovo odozgor primivši Isusa u svoje živote.
Neće nas Bog pitati: "Dali smo katolici, protestanti, pravoslavci" nego dali imamo Isusa u svojemu životu.
Crkva je stub istine, ona svjedoči za istinu, a ta istina je sam Gospodin Isus Krist kojemu slava u svu vječnost. Amen
[Vrh] Go down
http://protestantizam.bloger.hr
Luther
Admin
Luther


Broj postova : 423
Age : 37
Localisation : Balkan
Registration date : 14.04.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimeuto tra 22, 2008 6:45 am

Izvor: http://www.gotquestions.org/Hrvatski/papa-papinstvo.html

Što kaže Biblija o papi / papinstvu?


Pitanje: Što kaže Biblija o papi / papinstvu?

Odgovor: Učenje Rimokatoličke crkve o Papi (»papa« znači »otac«) uključuje i temelji se na sljedećim rimokatoličkim učenjima:

1) Krist je Petra učinio vođom apostolâ i crkve (Matej 16,18-19). Kada je Petru dao »ključeve kraljevstva«, Krist ga nije učinio samo vođom, nego i nezabludivim kada izvršava svoju dužnost ili govori u njegovo ime kao Kristov predstavnik na zemlji (kada govori s prijestolja autoriteta ili »ex cathedra«). Ova sposobnost da izvršava dužnost prema crkvi na nezabludiv način kada govori »ex cathedra« prešla je na Petrove nasljednike, čime je Crkva dobila nezabludivo vodstvo na zemlji. Svrha papinstva je da Crkvu vodi nepogrešivo.

2) Petar je kasnije postao prvi rimski biskup. Kao rimski biskup, izvršavao je vlast nad svim drugim biskupima i crkvama. Učenje da je rimski biskup iznad svih drugih biskupa po autoritetu naziva se »primatom« rimskoga biskupa.

3) Petar je svoj apostolski autoritet prenio na sljedećeg rimskog biskupa, kao što su drugi apostoli prenijeli svoj apostolski autoritet na biskupe koje su oni rukopoložili. Ti novi biskupi su, po redu, prenosili taj apostolski autoritet na one biskupe koje su oni kasnije rukopoložili, i tako dalje. To »prenošenje apostolskog autoriteta« naziva se »apostolskim naslijeđem«.

4) Na temelju rimokatoličke tvrdnje o neprekinutom lancu rimskih biskupa, oni uče da je Rimokatolička crkva jedina prava crkva, te da su se sve crkve koje ne prihvaćaju primat Pape odvojile od nje, izvorne i jedine prave crkve.

Nakon što smo ukratko naveli neka učenja Rimokatoličke crkve o papinstvu, pitanje je jesu li ta učenja u skladu sa Svetim pismom. Rimokatolička crkva smatra kako su Papinstvo i nezabludiv učiteljski autoritet »majke Crkve« nužni za vodstvo Crkve, te koriste taj razlog kao logični argument da ih je Bog priskrbio. Međutim, istražujući Sveto pismo, dolazimo do sljedećih zaključaka:

1) Premda je Petar bio središnja ličnost u ranome naviještanju evanđelja (što je dio značenja Mateja 16,18-19), kada ga uzmemo u njegovu kontekstu, Pismo nigdje ne uči da Petar ima autoritet nad drugim apostolima ili nad Crkvom (vidi Djela 15,1-23; Galaćanima 2,1-14; 1. Petrova 5,1-5). Isto tako, ono nigdje ne uči da rimski biskup treba imati primat nad Crkvom. Zapravo, postoji samo jedan odlomak u Svetom pismu, nalazimo ga u 1. Petrovoj 5,13, koji kaže da Petar piše iz »Babilona«, a to ime ponekad se odnosilo na Rim. Učenje Rimokatoličke crkve o primatu rimskoga biskupa prvenstveno se temelji na ovome odlomku i na povijesnom usponu utjecaja rimskoga biskupa (zbog podrške Konstantina i rimskih careva koji su ga naslijedili). Međutim, Sveto pismo pokazuje da je Petar svoj autoritet dijelio s drugim apostolima (Efežanima 2,19-20), te da su njemu pripisan autoritet »vezanja i razrješivanja« s njime dijelile mjesne crkve, a ne samo njihovi vođe (vidi Matej 18,15-19; 1. Korinćanima 5,1-13; 2. Korinćanima 13,10; Titu 2,15; 3,10-11).

2) Sveto pismo nigdje ne kaže da se autoritet apostola trebao prenositi na one koje su oni rukopoložili (apostolsko naslijeđe) kako bi se crkva sačuvala od pogreške. Apostolsko naslijeđe je »učitano u« one stihove koje Rimokatolička crkva koristi kako bi poduprla tu doktrinu (2. Timoteju 2,2; 4,2-5; Titu 1,5; 2,1; 2,15; 1. Timoteju 5,19-22). S druge strane, Sveto pismo ZBILJA uči da će lažni nauci nastati čak i među vođama crkve, te da kršćani trebaju uspoređivati učenja tih kasnijih crkvenih vođa s Pismom, za koje Biblija jedino kaže da je nezabludivo. Biblija ne uči da su apostoli bili nezabludivi, osim njihovih spisa koji su uvršteni u Sveto pismo. U svome govoru vođama crkve iz velikoga grada Efeza, Pavao im napominje da će doći lažni učitelji, a kako bi se oni suprotstavili tim lažnim naukama on ih NE preporučje »apostolima i onima koji nastavljaju njihov autoritet«, nego »Bogu i riječi – njegovoj milosti...« (Djela 20,28-32).

Ponovno, Biblija uči da se Sveto pismo treba koristiti kao mjerilo pomoću kojega možemo razaznati istinu od laži. U Galaćanima 1,8-9 Pavao ne kaže da je za razlikovanje istine od laži važno TKO naučava već je važno ŠTO se naučava. Dok Rimokatolička crkva nastavlja izricati prokletstvo na pakao, »anatemu«, onima koji odbacuju Papinu vlast, Sveto pismo to prokletstvo baca na one koji naviještaju neko drugo evanđelje (Galaćanima 1,8-9).

3) Dok Rimokatolička crkva smatra kako je apostolsko naslijeđe logična potreba kako bi Bog mogao nepogrešivo voditi Crkvu, Sveto pismo kaže da se Bog za svoju crkvu pobrinuo kroz:

(a) Nezabludivo Sveto pismo, (Djela 20,32; 2. Timoteju 3,15-17; Matej 5,18; Ivan 10,35; Djela 17,10-12; Izaija 8,20; 40,8 itd.) Bilješka: Petar o Pavlovim spisima kaže da spadaju u istu kategoriju s drugim Pismima (2. Petrova 3,16),

(b) Kristovo neprekinuto velikosvećenstvo na Nebu (Hebrejima 7,22-28),

(c) Duha Svetoga koji je uveo apostole u istinu nakon Kristove smrti (Ivan 16,12-14), koji vjernicima daje darove za djelo službe, uključujući učenje (Rimljanima 12,3-8; Efežanima 4,11-16), te koji koristi pisanu Riječ kao svoje glavno sredstvo (Hebrejima 4,12; Efežanima 6,17).

Premda je (prema ljudskome mjerilu) bilo i dobrih i moralnih ljudi koji su služili kao Pape Rimokatoličke crkve, uključujući Papu Ivana Pavla II. i Papu Benedikta XVI., učenje Rimokatoličke crkve o službi Pape treba se odbaciti zato što nije »u skladu« s učenjem izvorne crkve, koja je povezana s nama u Novom zavjetu. Ova usporedba učenja bilo koje crkve iznimno je važna, kako ne bismo previdjeli učenje Novoga zavjeta o evanđelju, jer time ne bismo samo mi sami propustili vječni život na nebu, nego bismo nesvjesno i druge odveli stranputicom (Galaćanima 1,8-9).


Vratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Što kaže Biblija o papi / papinstvu?
[Vrh] Go down
http://protestantizam.bloger.hr
Trešnja
Broj postova : 90
Registration date : 25.04.2007

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimeuto sij 27, 2009 10:26 am

Luter je jednom rekao da je veći papa u njegovom srcu
nego onaj stvarni tadašnji papa...

pa eto, nek svako razmisli o ovoj izjavi...
pogledajmo u svoje srce i nikada baš nikada nećemo osuđivati nikoga.

ovo zadnje sam ja smislila afro lol!
[Vrh] Go down
patriot_1
Broj postova : 10
Registration date : 07.05.2015

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimečet svi 07, 2015 12:56 pm

Luther je napisao/la:
Slava Bogu na tebi sestro i na predivnoj podršci koju mi daješ u Gospodinu!
Neka te Bog blagoslovi!
Buraz,od mene nemaš podršku!
Tvoj uvod ne opisuje ekumenizam nego krivu sliku daje istog što su je "naslikali" neki protestanti - antikatolici a kako su u strahu velike oči,prihvatili ju i mnogi koji nisu antikatolici!
Osnovna ideja ekumenizma je prihvatiti druge Kršćane kao braću!Budući da je začet u krilu Protestantizma,nema šanse da je njegov cilj,,ujediniti se pod isti kišobran!Bio sam godinama uključen u ekumenska zbivanja u gradu Rijecimoj Pastor Grlj ga je zapravo ovdje i započeo i nikad nisam doživio od svećenika koji su bili sa nama da nas navlače na povratak u Katolicizam!
Dapače,prihvatili su nas kao sebi rane,braću u Kristu!"Oče,molim te da svi jedno budu!"
Predivno je bilo na jednoj službi u Baptističkoj crkvi,sjedi naš pastor,Pravoslavni pop,nekoliko
Katoličkih svećenika,Evangelički pastor,Pentekostalni,nekoliko časnih i vjernici svih crkava!
U tom trenutku sam osjetio koliko je Krist bio sretan!
New Age je druga priča!Nelazim vise toga od New Agea u pokretu vjere i evanđelju prosperiteta ali ovdje nimalo!
Ekumenizam je I to kad ti možeš reći časnoj "Faith" -"sestro"!
I ona tebi:"Brate!"Jer to jeste!
Ja se ne slažem sa svom naukom Katolika ali u važnim stvarima smo jedinstveni,u nevažnima sloboda"Pod VAŽNO smatram Apostolsko vjerovanje!
Ja se ne slažem sa naukom nekih protestanata,pokret vjere i ev.prosperiteta kao ni sa Adventistima pa ipak,neki od njih su moja i tvoja braća!
[Vrh] Go down
patriot_1
Broj postova : 10
Registration date : 07.05.2015

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimečet svi 07, 2015 1:13 pm

goga je napisao/la:
Idemo dalje Smile uz pretpostavku da prihvaćamo Bibliju kao jedini autoritet u nasljedovanju Krista.

2. Papa

Isus je rekao ne nazivajte nikoga "Ocem" na zemlji, niže su stihovi iz Biblije:

Evađelje po Mateju, 23 poglavlje, stihovi 4 - 9:

4 Vežu i ljudima na pleća tovare teška bremena, a sami ni da bi ih prstom makli. 5 Sva svoja djela čine zato da ih ljudi vide. Doista, proširuju zapise svoje i produljuju rese. 6 Vole pročelja na gozbama, prva sjedala u sinagogama, 9 Ni ocem ne zovite nikoga na zemlji jer jedan je Otac vaš - onaj na nebesima.

Zatim, zašto i po čemu bi papa bio bliži Bogu nego ti, na primjer, po čemu je papa vredniji Bogu od tebe? Ako smatraš da je papa nasljednik apostola Petra vidi još jednom ono što je Luther napisao o čovjeku koji se htio pokloniti Petru. A zar se ljudi danas ne klanjaju papi i on ne čini ništa po tome pitanju?

Djela apostolska 10:25-26

25 Kad je Petar ulazio, pohrli mu Kornelije u susret, padne mu k nogama i pokloni se. 26 Petar ga pridigne govoreći: "Ustani! I ja sam čovjek."
Sve si dobro rekla,zamisli sad,neki smatraju da je ekumenizam zlo,jer će odvući protestante papi pod kišobran!Pa koji normalan protestant bi pristao na to da se moli svecima i Mariji,smatra Papu jedinim Kristovim namjesnikom,vjeruje da je vino stvarna krv i kruh stvarno tjelo Kristovo?To se neće dogoditi nikada!To što oni tako vjeruju,njihova je stvar,mi im možemo reći da smatramo da je to pogrešno ali činjenica je da se u TOJ crkvi mnogi ljudi stvarno obraćaju!Čitam obraćenje Stipe Pletikose,Blanke Vlašić,Gibonija,Sanje Doležal,Simone Gotovac i mnogih poznatih!Koliko tek nepoznatih!A koliko tek u svijetu?Ako Bog djeluje I u toj crkvi,ne smeta im njihovo "krivovjerje" , zašto toliko smeta nama?Ja odbijam vjerovati u neke dogme,ali njih su tako odgojili,oni vjeruju i svejedno su dobri kršćani!Puno gori su mi neki feithovci kao Keneth Hagin,Kaneth Copeland,Benni Hinn I slični!
[Vrh] Go down
patriot_1
Broj postova : 10
Registration date : 07.05.2015

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitimečet svi 07, 2015 1:19 pm

Trešnja je napisao/la:
Luter je jednom rekao da je veći papa u njegovom srcu
nego onaj stvarni tadašnji papa...

pa eto, nek svako razmisli o ovoj izjavi...
pogledajmo u svoje srce i nikada baš nikada nećemo osuđivati nikoga.

ovo zadnje sam ja smislila  afro   lol!
Luther meni u mnogočemu nije uzor!
Poznata je stvar da je mrzio Židove!
Jednom je rekao da sve sinagoge treba srušiti i na njihovim mjestima napraviti smetlišta!
Nije mu to jedina mana!No,da je Bog djelovao preko njega,je!
[Vrh] Go down
Sponsored content

Zlo Ekumenizma Empty
PostajNaslov: Re: Zlo Ekumenizma   Zlo Ekumenizma Icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Zlo Ekumenizma
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Kršćanski Protestantski Forum :: Tvoj Kutak-
Forum(o)Bir: