Kršćanski Protestantski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski Protestantski Forum

Smiri se pred Jahvom i njemu se nadaj (Psalam 37:7)
 
Početna stranicaPortailPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

 

 Misli Poznatih O Bibliji

Go down 
2 posters
Autor/icaPoruka
Luther
Admin
Luther


Broj postova : 423
Age : 37
Localisation : Balkan
Registration date : 14.04.2007

Misli Poznatih O Bibliji Empty
PostajNaslov: Misli Poznatih O Bibliji   Misli Poznatih O Bibliji Icon_minitimečet srp 19, 2007 5:19 am

Spurgeon: ''Nikada, niti itko ne nadraste Sveto Pismo. Ta se Knjiga širi i produbljuje s našim godinama.''


KOMENTAR:
Sveto se Pismo čita, ali nikada ne pročita. Ma koliko ga puta ga pročitali, pri novom čitanju stičemo dojam da nam govori u sasvim drugom svjetlu i to u onom koje nam je baš u ovom trenutku potrebno. Božja riječ se nikada ne mijenja. U Evanđelju po Mateju, 24:35, sam Isus je rekao: ''Nebo i zemlja će proći, ali riječi moje neće proći.'' Riječ Božja se ne mijenja. Ona je uvijek ista, ali mi se mijenjamo i stanje, u kojem se nalazimo se mijenja.

Savjet, vodstvo, utjehu ili blagoslov primamo iz tog, Bogom nadahnutog Pisma, upravo onda kada trebamo. To nam je još jedan znak da je Bog, autor Pisma, živ. On vidi našu potrebu i odgovara na način koji možemo razumjeti. ''Imao bih vam još mnogo reći, ali sada ne možete nositi.'' To je Isus rekao u Evanđelju apostola Ivana 16:12.

Opetovano čitajući Sveto Pismo, naš se um sve više otvara te postajemo sposobni uočiti ono što nam je možda još u prošlom čitanju bilo doslovce ''zastrto koprenom''. Ma kako se to nevjerojatnim činilo, ta sveta knjiga ne samo da je živa po svojim porukama, ona se preobražava otkrivajući sve više i dublje spoznaje, koje su nam baš u danom trenutku potrebne, za daljnji hod u Duhu.

Za one koji ne žele razmišljati i udubiti se u Božju riječ, Biblija ili Sveto Pismo, mogu se činiti zastarjelom i dosadnom knjigom. Za one pak koji joj pristupaju moleći se s vjerom, da im Duh Sveti pomogne razumjeti, ona je neiscrpni rudnik blaga. Što dublje prodiremo u njene dubine, sve te više nas oduševljava i privlači. Kroz nju nam se otkriva sva dubina Božje ljubavi za svakog čovjeka. U njoj možemo pročitati što nam Bog želi dati, ali isto tako i detaljne upute što trebamo učiniti da bismo to primili. Upute za život kakav Gospodin želi da živimo, kratke su, jasne i primjerima potkrijepljene. Zaista, samo je Bogu moguće biti tako temeljit i sveobuhvatan, a uz to svakom razumljiv!

To je zanimljiva knjiga koju uz ispravan pristup možemo s napetošću čitati od korica do korica, a da nam ne dosadi. Ona može zadovoljiti našu znatiželju za znanjem od postanka svijeta i prvog čovjeka na zemlji, do kraja svijeta kojeg i kakvog mi poznajemo. Uvodi nas u novo, tisućljetno, Kristovo kraljevstvo na zemlji.


Na kraju, ona nas ne ostavlja bez nade, već otvara vidik u novu, obećanu i još neviđenu vječnost!

| © 2001. - 2002. Kristova Pentekosna Crkva |
[Vrh] Go down
http://protestantizam.bloger.hr
evangelina

evangelina


Broj postova : 11
Age : 54
Registration date : 13.05.2007

Misli Poznatih O Bibliji Empty
PostajNaslov: Re: Misli Poznatih O Bibliji   Misli Poznatih O Bibliji Icon_minitimepet ruj 07, 2007 1:20 pm

A.W.Tozer A.W.Tozer

"Man: The Dwelling place of God"

Zašto je Bibliju teško razumjeti?

Nema brzog odgovora; neoprezan odgovor je sigurno i pogrešan. Problem je složen, i zbog toga nastojanje da se pronađe jednostavni odgovor biti će razočaravajući.

Unatoč tome, riskirati ću davanjem kratkog odgovora na to pitanje, i premda to nije potpuni odgovor, veliki je njegov dio i najvjerojatnije sadrži najveći dio kompleksnog odgovora.

Mislim da nalazimo Bibliju teškom jer ju nastojimo čitati kao svaku drugu knjigu, a ona to nije.

Biblija nije naslovljena na bilo koga. To je poruka upućena malobrojnim izabranima. Bilo da su ti malobrojni izabrani od Boga u suverenom činu izabranja ili su izabrani jer su zadovoljili određene uvjete, ostavljam vama da odlučite, znajući u potpunosti da je njegova odluka određena osnovnim vjerovanjem o stvarima predestinacije, slobodne volje, unutarnjim određenjem i drugim relevantnim doktrinama. Ali, što god se može dogoditi u vječnosti, očito je što se događa vremenom: Neki vjeruju a neki ne; neki su moralno osjetljivi a neki ne; neki imaju duhovni kapacitet a neki ne. Za one koji imaju i čine i jesu, na njih je Biblija naslovljena. Oni koji nisu i nemaju i ne čine, čitati će ju uzalud.

Upravo sada očekujem da će čitatelji uči u snažno protivljenje, i to zbog razloga koje nije teško otkriti. Kršćanstvo je danas okrenuto čovjeku, a ne Bogu. Bog je stvoren da čeka strpljivo, čak i s poštovanjem, na „mušice“ čovjeka. Lik Boga koji je trenutno popularan je da je On uznemireni Otac, koji se bori s slomljenim srcem i očajanjem da bi ljudi prihvatili Spasitelja za koje oni sami ne osjećaju potrebu i za kojeg imaju vrlo mali interes. Kako bi juri za tim samozadovoljnim dušama da bi one odgovorile na Njegovu velikodušnu ponudu, Bog će učiniti skoro sve, čak i koristiti metode tržišne prodaje i govoriti im na „pajdaškom nivou“. Takav način gledanja na stvari je, naravno, oblik religijskog romanticizma, koji premda često koristi laskajuće riječi i ponekada termine koji potiču savjest u slavljenju Boga, uspijeva ipak učiniti čovjeka zvijezdom showa.
Koncept da je Biblija nalovljena za svakoga donio je zbunjenost unutar i izvan crkve.

Nastojanja da se primjeni učenje Govora na gori, ne obnovljenom narodu svijeta, primjer je upravo toga. Sudovi čovječji i vojska zemlje se potiče da slijede takva učenja Krista, što je njima očito nemoguće za učiniti. Citirati riječ Krista kao vodič za policajce, suce i generale je potpuno promašena shvaćanje tih riječi i otkriva potpuni nedostatak razumijevanja svrhe božanskog otkrivenja. Milostiva riječ Krista je za sinove i kćeri milosti, ne za pogane narode čiji izabrani simboli su lav, orao, zmaj i medvjed.

Ne samo da Bog naslovljava Njegovu riječ istine onima koji su u mogućnosti da je prime, On skriva značenje od onih koji to nisu. Propovjednik koristi priču da razotkrije istinu; naš Gospodin često ju koristi kako bi je sakrio. Parabole Kristove su upravo suprotne modernim „ilustracijama“, kojima je namjera dati svjetlo; parabole su bile „tamna riječ“ i Krist tvrdi da je ponekad koristi kako bi Ga učenici razumjeli a neprijatelji ne. (Matej 13, 10-17) Kako je stup vatre davao svjetlo izraelcima, ali je ostavljao tamu egipćanima, tako i Gospodnja riječ sja u srcu Njegovih ljudi, ali ostavlja samopouzdanog nevjernika u magli moralne noći.
[Vrh] Go down
http://evangelina.mojblog.hr
 
Misli Poznatih O Bibliji
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Kršćanski Protestantski Forum :: Sola Scriptura- Samo Sv. Pismo :: Općenito O Bibliji-
Forum(o)Bir: