Kršćanski Protestantski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski Protestantski Forum

Smiri se pred Jahvom i njemu se nadaj (Psalam 37:7)

Početna stranicaPortailPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Okrenuti glavu od istine-komentar

Go down 
3 posters
Autor/icaPoruka
Luther
Admin
Luther

Broj postova : 423
Registration date : 14.04.2007

Okrenuti glavu od istine-komentar Empty
PostajNaslov: Okrenuti glavu od istine-komentar   Okrenuti glavu od istine-komentar Icon_minitimepon srp 09, 2007 3:47 am

Na portalu Križ Života načuo sam toliko laži o protestantima i vidio tolike zablude tamo.
Kolika mržnja- zašto? Samo želiš reći ISTINU i oni te napadaju. Hvala Bogu što možemo i na ovaj način pretrpjeti za Krista.
Tvrde da su apostoli štovali ikone? To nigdje nema, a svi oni su govorili protiv idolopoklonstva.
Pitaju me na tom portalu gdje smo bili prije 1400?
U grupama, među pojedincima u samostanima koji kad bi progovorili istinu bili bi progonjeni.
Wycliph nije uhvaćen živ, ali mu je iskopano tijeloi spaljeno.
Zašto je baš u tom periodu bila kuga, nasilje, česti ratovi, glad i nepravda.
Zbog otpadništva.
Bog je slao uvijek reformatore koji su htjeli vratiti ljude na izvor, a hvala Bogu Bog je djelujući kroz njih t i učinio.
Car Karlo je izjavio po tom da će svaki koji ima Bibliju biti proglašen državnim neprijateljem.
Reformacija je počela Biblijom, a protureformacija mačem i vatrom. Međutim, Riječ Božja je"oštrija od svakog dvosjeklog mača" i i ona je pobjedila.
S toga, ako tko ne želi čuti istinu Evanđelja to je njegov loš izbor, a svršetak tomu je u oganju vječni, jer "tko nema Sina- nema života"
Nije bitna organizacija nego Isus u srcu- Biblijska Istina bez koje ne možemo imati život vječni i koju moramo ne samo čuti nego i prihvatiti tako što primamo Isusa u svoj život priznajući Njegovu žrtvu na križu i Njegovo uskrsnuće.
Jedna djevojka kaže na tom portalu, na tom forumu da smo preradikaln9i jer nemamo štovanje Marije.
Radikalni jesmo po pitanju slijeđenja Biblije kao jedinog izvora vjere i samo napadanje na to znači svjesni napad na Božju Istinu.
Znači, "ja ćelim činiti ono što hoću". Međutim, nismo mi ti koji zapovjedamo nego Bog koji je dao samo jedan način da se čovjek spasi: milošću po vjeri u Krista Isusa.
Kada imamo Isusa tada vršimo Njegovu volju, jer On nas mijenja i kao plod vjere t.j. povjerenja počinjemo činiti dobra djela ne da se spasimo već zato što smo spašeni.

Ljudima je bitniji osjećaj i to kako će njima biti lijepo. Religiozni osjećaj ljepote često je samo obmana sotone koji druge odvodi od istine Božje.
S toga, samo Krist spašava, a bez Biblijskog vjerovanja nema niti spasenja.
" (3) A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao - Isusa Krista" (Ivan 17:3)
[Vrh] Go down
http://protestantizam.bloger.hr
Faith

Faith

Broj postova : 151
Registration date : 04.05.2007

PostajNaslov: Re: Okrenuti glavu od istine-komentar   Okrenuti glavu od istine-komentar Icon_minitimepon srp 09, 2007 11:09 am

Tamo na tom portalu ne napadajuse samo protestanti, nego i oni koji općenito govore istinu. A na protestante su mnogi alergični. Iz iskustva znam da svi pričaju o nekom dijalogu itd... ali kad treba gdje je? zašto odjedanput počinje rivalstvo?? Žao mi je što ljudi dijele Krista na onoga koji radi po našem čefu!! U Kristu nema rob-dlobodnjak, židov-Grk...svi smo jedno u njemu!! Zar ne?
Dokle god ne prihvatimo Krista kao onoga koji je za mne umro, i uskrsnuo i darovao mi život...dotle se može raspravljati o tome tko je u krivu tko u pravu! Krist je Istina, Put i Život!
[Vrh] Go down
izrail123

izrail123

Broj postova : 14
Registration date : 15.05.2007

PostajNaslov: Re: Okrenuti glavu od istine-komentar   Okrenuti glavu od istine-komentar Icon_minitimeuto srp 10, 2007 12:41 am

Ne kužim zašto ste se obrušili na taj portal kad ima puno rigidnijih katoličkih foruma?
A zamislite da ovdje netko napiše "Sveta je Crkva Katolička".
To nesmije ni Faith mada najmanje svaku nedjelju ponavlja tu rečenicu.
Mislim da bi odmah se vidjela tolerancija na djelu. lol!
Uostalom uvijek je bolje i kršćanskije stvaoriti ozračje istine i tolerancije u svom dvorištu a ne tračati susjeda ma kakav on bio.
Pozdrav.
[Vrh] Go down
Faith

Faith

PostajNaslov: Re: Okrenuti glavu od istine-komentar   Okrenuti glavu od istine-komentar Icon_minitimeuto srp 10, 2007 6:23 am

izrail123 je napisao/la:
Ne kužim zašto ste se obrušili na taj portal kad ima puno rigidnijih katoličkih foruma?
A zamislite da ovdje netko napiše "Sveta je Crkva Katolička".
To nesmije ni Faith mada najmanje svaku nedjelju ponavlja tu rečenicu.
Mislim da bi odmah se vidjela tolerancija na djelu. lol!
Uostalom uvijek je bolje i kršćanskije stvaoriti ozračje istine i tolerancije u svom dvorištu a ne tračati susjeda ma kakav on bio.
Pozdrav.

Pazi, mogla bi ja svašta reći pa čak i to, ali mislim da to ni najmanje nije ok prema drugima. Mislim da bez obzira na razlike trebamo gledati i zajedničke točke. Provociranjem se ne dobiva ništa, a najmanje se postiže da se pridonese Kristovoj želji-da svi budu jedno!
[Vrh] Go down
Luther
Admin
Luther

PostajNaslov: Re: Okrenuti glavu od istine-komentar   Okrenuti glavu od istine-komentar Icon_minitimečet srp 19, 2007 2:15 am

Tako je sestro, od rasprava i provociranja nema ništa.
Nije bitno kojoj tko likalnoj crkvi pripada, bitno je da osoba u srcu ima Isusa, koja čuva Riječ Božju u srcu i slijedi Gosdpodina.
Ja sam dao komentar jer me boli srce kada čujem da netko ne kuži istinu i još gore: itvrće je.
Bogu moramo prepustiti sve i moliti Ga da da PROBUĐENJE!
flower
[Vrh] Go down
Faith

Faith

PostajNaslov: Re: Okrenuti glavu od istine-komentar   Okrenuti glavu od istine-komentar Icon_minitimened srp 22, 2007 4:10 pm

Admin je napisao/la:
Tako je sestro, od rasprava i provociranja nema ništa.
Nije bitno kojoj tko likalnoj crkvi pripada, bitno je da osoba u srcu ima Isusa, koja čuva Riječ Božju u srcu i slijedi Gosdpodina.
Ja sam dao komentar jer me boli srce kada čujem da netko ne kuži istinu i još gore: itvrće je.
Bogu moramo prepustiti sve i moliti Ga da da PROBUĐENJE!
flower

U Svemu ovome bitno je ostati Gospodinov i htjeti tražiti samo njega.
Sve što je izvan njega nema smisla. Stoga- živimo kako je rekao sv. Pavao: ljubimo istinu i istinujmo u ljubavi!
[Vrh] Go down
Luther
Admin
Luther

PostajNaslov: Re: Okrenuti glavu od istine-komentar   Okrenuti glavu od istine-komentar Icon_minitimepon srp 30, 2007 2:52 am

Slava Bogu! cheers
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Okrenuti glavu od istine-komentar   Okrenuti glavu od istine-komentar Icon_minitime

[Vrh] Go down

Okrenuti glavu od istine-komentar
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-