Na portalu Križ Života načuo sam toliko laži o protestantima i vidio tolike zablude tamo.
Kolika mržnja- zašto? Samo želiš reći ISTINU i oni te napadaju. Hvala Bogu što možemo i na ovaj način pretrpjeti za Krista.
Tvrde da su apostoli štovali ikone? To nigdje nema, a svi oni su govorili protiv idolopoklonstva.
Pitaju me na tom portalu gdje smo bili prije 1400?
U grupama, među pojedincima u samostanima koji kad bi progovorili istinu bili bi progonjeni.
Wycliph nije uhvaćen živ, ali mu je iskopano tijeloi spaljeno.
Zašto je baš u tom periodu bila kuga, nasilje, česti ratovi, glad i nepravda.
Zbog otpadništva.
Bog je slao uvijek reformatore koji su htjeli vratiti ljude na izvor, a hvala Bogu Bog je djelujući kroz njih t i učinio.
Car Karlo je izjavio po tom da će svaki koji ima Bibliju biti proglašen državnim neprijateljem.
Reformacija je počela Biblijom, a protureformacija mačem i vatrom. Međutim, Riječ Božja je"oštrija od svakog dvosjeklog mača" i i ona je pobjedila.
S toga, ako tko ne želi čuti istinu Evanđelja to je njegov loš izbor, a svršetak tomu je u oganju vječni, jer "tko nema Sina- nema života"
Nije bitna organizacija nego Isus u srcu- Biblijska Istina bez koje ne možemo imati život vječni i koju moramo ne samo čuti nego i prihvatiti tako što primamo Isusa u svoj život priznajući Njegovu žrtvu na križu i Njegovo uskrsnuće.
Jedna djevojka kaže na tom portalu, na tom forumu da smo preradikaln9i jer nemamo štovanje Marije.
Radikalni jesmo po pitanju slijeđenja Biblije kao jedinog izvora vjere i samo napadanje na to znači svjesni napad na Božju Istinu.
Znači, "ja ćelim činiti ono što hoću". Međutim, nismo mi ti koji zapovjedamo nego Bog koji je dao samo jedan način da se čovjek spasi: milošću po vjeri u Krista Isusa.
Kada imamo Isusa tada vršimo Njegovu volju, jer On nas mijenja i kao plod vjere t.j. povjerenja počinjemo činiti dobra djela ne da se spasimo već zato što smo spašeni.
Ljudima je bitniji osjećaj i to kako će njima biti lijepo. Religiozni osjećaj ljepote često je samo obmana sotone koji druge odvodi od istine Božje.
S toga, samo Krist spašava, a bez Biblijskog vjerovanja nema niti spasenja.
" (3) A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao - Isusa Krista" (Ivan 17:3)